Aldersforskjell

Dette er den perfekte aldersforskjellen i et parforhold

Ny forskning avslører når risikoen for brudd er størst.

ALDERSFORSKJELL: I en ny studie fra Stockholms universitet har de undersøkt nasjonale registre for å se på risikoen for at par flytter fra hverandre. Foto: NTB.
ALDERSFORSKJELL: I en ny studie fra Stockholms universitet har de undersøkt nasjonale registre for å se på risikoen for at par flytter fra hverandre. Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Vi hører jo både at like barn leker best og at motsetninger tiltrekkes. Noen foretrekker å finne en partner omtrent på sin egen alder, mens andre tiltrekkes av personer som er en del eldre eller en del yngre enn seg selv.

De fleste velger derimot en partner som er omtrent på sin egen alder, viser norsk statistikk.

Gjennomsnittlig aldersforskjell mellom menn og kvinner i et heteroseksuelt forhold i Norge er 2,5 år, og det har ikke endret seg siden slutten av 1980-tallet, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

Men hva er det lureste valget hvis man ønsker et langvarig livslangt forhold?

Ny forskning gir oss svaret.

Dette viser studien

I en ny studie fra Stockholms universitet har de undersøkt nasjonale registre for å se på risikoen for at par flytter fra hverandre, skriver forskning.no De studerte heteroseksuelle kvinner som fikk sitt første barn mellom 1997 og 2015.

Studien viser at risikoen for å flytte fra hverandre er aller minst for par som er like gamle eller der mannen er maks to år eldre enn kvinnen. Risikoen er størst hvis hvis han er mer enn seks år eldre enn henne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer