Musikk:

Dette er låta vi nordmenn liker best å ha sex til

The Weeknd er den mest sexy artisten på valentinsdagen.

MUSIKK: Det er stor enighet blant Spotify-fans over hele verden når det kommer til hvilken musikk det er best å ha sex til. Artisten The Weeknd trekker det lengste strået. Foto: NTB Scanpix
MUSIKK: Det er stor enighet blant Spotify-fans over hele verden når det kommer til hvilken musikk det er best å ha sex til. Artisten The Weeknd trekker det lengste strået. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi nordmenn har med tiden blitt mer og mer opptatt av å høre på riktig musikk til riktig tid. Og faktisk, med et hav av ulike musikksjangre, artister og stiler på markedet kan vi nesten med sikkerhet si at det finnes en passende låt til enhver anledning.

Valentinsdagen er heller intet unntak. Det vil nesten bli feil å si at det ikke florerer en god dose romantikk i lufta denne dagen, og flere velger å utnytte alle hjerters dag til det fulle sammen med partneren sin - som ofte kan ende under dyna.

Fifty shades-låt

I anledning nettopp valentinsdagen har Spotify sett på hvilke låter vi nordmenn liker aller best å høre på når vi skal ha en hyrdestund på soverommet. Og ikke overraskende er det The Weeknd som tydeligvis leverer de mest sexy låtene i år.

Låta hans «Earned It» regjerer nemlig helt på toppen av deres topp 10-liste over mest populære sexlåter - både i Norge og globalt. Mon tro om dette kan ha noen sammenheng med at den brukes i Fifty Shades? Psst, her er vår anmeldelse av «Fifty Shades Freed»!

På en god andreplass finner vi låta «Birthday Sex» med artisten Jeremih - som også kaprer tredjeplassen med «All The Time». Men hva er det egentlig som gjør at så mange velger å høre på musikk mens man har sex?

​Vi har spurt sexekspert i podkasten, Helt Naken, Maria Ebbestad, om hun kan gi oss et godt svar på akkurat dette.

Podkaster: Maria Ebbestad (t.v.) er sexekspert i podkasten Helt Naken sammen med Sofie Jonsson (t.h.) Foto: Paul Weaver, Nettavisen
Podkaster: Maria Ebbestad (t.v.) er sexekspert i podkasten Helt Naken sammen med Sofie Jonsson (t.h.) Foto: Paul Weaver, Nettavisen Vis mer

Setter stemningen

- Det å høre på musikk når man har sex setter stemningen, og kan absolutt være avgjørende for hvilke stillinger man velger. Rolig sensuell musikk passer best for stillinger med mye nærhet - enten liggende skje eller misjonæren. Det er helt perfekt for romantiske kvelder som valentines med champagne og kanskje litt sjokoladesaus, sier Ebbestad til KK. Her er 5 sexstillinger dere bør prøve.

Hun er likevel ikke overrasket over at det er musikken fra nettopp Fifty Shades som topper listene. I disse Fifty Shades-tider tror nemlig Ebbestad at det er stor sannsynlighet for at valentines gjerne feires på en litt røffere måte med både pisk og frekt leketøy.

- Hardere musikk passer bedre for doggy style og røffere stillinger der en av partene tar mer kontroll og er dominerende - derav The Weeknd.

Et bra triks

Og tillegg til at musikk kan gjøre sexlivet til både deg og partneren din litt mer spennende, mener Ebbestad at det også finnes andre positive sider ved å legge på en harmonisk bakgrunnsklang under akten - blant annet for deg som bor i kollektiv.

- Musikk gjør at det ikke er like lett for andre å høre hva man driver med. Så om man bor i kollektiv eller har barn som har soverom tett inntil kan det å sette på musikk være et bra triks. Om du derimot har huset for seg selv i dag bør du finne den musikken som gjør dere mest kåt, og hvem vet - kanskje dere overdøver den i løpet av kvelden?

Spotifys topplister

Topp 10 sexlåter i Norge:
1. The Weeknd – Earned It (Fifty Shades Of Grey)
2. Jeremih – Birthday Sex
3. Jeremih – All The Time
4. Ginuwine – Pony
5. LMFAO – Sexy And I Know It
6. SoMo – Ride
​7. The Weeknd – Often
8. Ty Dolla $ign – Or Nah (feat. The Weeknd, Wiz Khalifa and DJ Mustard) - Remix
9. Cheat Codes – Sex
10. Neffex – Rumors

Topp 10 kjærlighetssorglåter i Norge:
1. James Arthur – Naked
2. Bazzi – Mine
3. Justin Bieber – Purpose
4. Ron Pope – A Drop In The Ocean
5. Christina Perri – A Thousand Years
6. Zara Larsson – I Can't Fall in Love Without You
7. Adele – Someone Like You
8. Sia – Breathe Me
9. Noah Schnacky – Hello Beautiful
​10. Miley Cyrus – When I Look At You

LES OGSÅ: Oslo-folk hører på mest treningsmusikk i hele verden

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer