Ulik sexlyst:

Dette er problemet de fleste par opplever i senga

De færreste har et perfekt samliv – de aller fleste vil møte på problemer etter hvert. Og dersom man ikke tar tak i det, vil problemet bli større.

ULIK SEXLYST: I mange parforhold vil sexlysten dabbe av med tiden, hos én eller begge parter. FOTO: Scanpix
ULIK SEXLYST: I mange parforhold vil sexlysten dabbe av med tiden, hos én eller begge parter. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert

Er det én ting som er gjennomgående hos par som sliter i senga, så er det ulik sexlyst, skal vi tro Rachel Sussman. Sussman jobber som parterapeut og ekteskapsrådgiver, med base i New York.

– Dette er et utbredt problem. Når par kommer til meg og legger frem at problemstillingen er ulik sexlyst, prøver jeg å finne ut hvordan forholdet deres var i begynnelsen. Ofte forteller de at sexlysten var tilstede hos begge i starten, men at lysten har dabbet av hos en eller begge med tiden.

Sussman fortellert til KK.no at denne problemstillingen er helt normal. Men det kan bli et problem dersom det går utover forholdet, som kan føre til at den ene personen blir såret.

– Man begynner ofte å krangle om det, noe som ender med at begge sitter igjen med en dårlig følelse. Noen synes det er veldig ukomfortabelt å snakke om samlivsproblemer, men å snakke sammen er veldig viktig.

Dersom du ønsker å ha mer sex med partneren, er det helt innafor å fortelle dette, ifølge Sussman. Men gjør det på en hyggelig og ukritisk måte.

– For å forbedre sexlivet må begge parter være åpne for å diskutere problemet, og finne gode løsninger. Begge må også føle at de blir hørt og forstått. Det er en prosess, men om man virkelig går inn for det, kan det definitivt forbedre sexlivet, og man kommer nærmere hverandre som par.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer