Sex

Dette frykter vi at skal skje under sex

Kroppshår, rare lyder og kjønnssykdommer. Ny undersøkelse avslører.

HVA ER DU MEST REDD FOR?: En ny undersøkelse har funnet ut av hva våre største sexfrykter er! Foto: Shutterstock / Andor Bujdoso
HVA ER DU MEST REDD FOR?: En ny undersøkelse har funnet ut av hva våre største sexfrykter er! Foto: Shutterstock / Andor Bujdoso Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke uvanlig at både menn og kvinner er bekymret for sex og alt som følger med. Er jeg god nok? Ser kroppen min fin ut? Vil han bli fornøyd? Dette er bare noen av tankene som slår oss i sexsettinger. (Har du forresten noen gang lurt på hva de vanligste «sextabbene» våre er?)

Ifølge eksperter har sex nærmest blitt en prestasjonsarena! Så det er ikke så rart at mange av oss går rundt og er bekymret - sex er tross alt et tema under konstant diskusjon, og det ikke bare hjemme mellom husets fire vegger.

Nå har en ny undersøkelse, utført av Superdrug Online Doctor, faktisk tatt for seg nettopp denne frykten knyttet til sex. 2000 personer i England og Europa ble bedt om å rangere ti forskjellige «sexfrykter» på en skal fra én til ti, hvor ti var verst. LES OGSÅ: Har dere sluttet å ha sex?

Kan du gjette hva vi er mest bekymret for når det kommer til sex? Les videre under annonsen.

Deltagerne i undersøkelsen ble bedt om å rangere følgende bekymringer:

  • At partneren din har en kjønnssykdom
  • At kondomet vil sprekke/at man ender opp med uønsket graviditet
  • At partneren din syns den nakne kroppen din er lite attraktiv 
  • At partneren din ikke vil få en orgasme/nyte sexen
  • At du er dårlig i sengen
  • At det kommer til å bli flaut etter sexen
  • At en flau fysisk funksjon/lyd skal oppstå under sex
  • At partneren din vil gjøre noe du ikke er komfortabel med
  • At partneren din vil synes du har lite erfaring
  • At kroppshårene dine vil være «turnoff»

 

Kjønnssykdommer, uønsket graviditet og lite attraktiv kropp

Spørreundersøkelsen konkluderer med at både menn og kvinners største sexfrykt, i gjennomsnitt, er at partneren skal ha en eller annen form for kjønnssykdom. Vet du hvilke fire kjønnssykdommer svært mange får en gang i løpet av livet?

På andreplass kommer frykten om at kondomet skal sprekke under samleie og at kvinnen skal ende opp med en uønsket graviditet. Dersom dette er en av dine største frykter vil vi definitivt anbefale å sjekke datostemplingen på kondomet - da vil du nemlig være på god vei til å forebygge frykten!

Den tredje største frykten både menn og kvinner i gjennomsnitt har, er at partneren skal finne kroppen din lite attraktiv når du er naken. Bianca Schmidt, sexolog og gestaltterapaut, har tidligere uttalt til KK at mange, spesielt kvinner opplever dette problemet, men at det sjeldent et reelt problem og at det for det meste ligger i hodene våre.

-  Vi lever i en verden som er svært ytrestyrt og visuell, noe som gjør at vi baserer veldig mye på om vi er bra nok, pene nok, tynne nok og så videre. Seksualitet handler i stor grad om tiltrekning, og derfor blir de delene som handler om utseende lagt svært stor vekt på av kvinner spesielt under sex.

Heldigvis er det flere ting du kan gjøre for å få mer selvtillit i sengen. Blant annet anbefaler Schmidt at man begynner med seg selv:

- Du må bli trygg på deg selv på alle arenaer i livet, altså både som kjæreste, venninne, datter og så videre. Når dette er på plass vil denne positive energien automatisk smitte over på den seksuelle selvtilliten din.

LES OGSÅ: Redd du er dårlig i sengen? 

Undersøkelsen viste også at begge kjønn nervøse for at partneren skal reagere på kroppshår og at det skal være super «turnoff» in action. MEN visste du at det er siste trend å la kroppshåret gro?

Forskjell på hva menn og kvinner frykter

Kanskje ikke så overraskende, så er svarene i undersøkelsen litt forskjellige når det gjelder menn og kvinner. 

Blant annet er kvinner mer redd for at mannen skal ville gjøre noe hun ikke ønsker eller er klar for, og at det skal oppstå pinrlige, fysiske lyder under samleie - selv om de fleste av oss har opplevd en merkelig lyd i ny å ne. Peder Kjøs, spesialist i klinisk voksenpsykologi, har tidligere uttalt til KK.no at han synes det er synd at slike lyder fremdeles er tabubelagte, og at han kunne tenkt seg å ser mer av det i blant annet filmer, nettopp så det ikke skal bli sett på som noe uvanlig. 

– Det er vanlig at det kommer lyder når penis presser luft ut av vagina. Det er synd at slike lyder aldri er med når folk har sex i TV-serier og filmer, for det er mange som får helt feil inntrykk og lurer på om alle lydene, luktene og griseriet som følger med ekte sex er normalt.

Videre viste undersøkelsen at menn er bekymret for penisstørrelsen sin, selv om størrelse faktisk ikke har noe å si!.

- Penisstørrelse og slike ting er bare detaljer. Det viktigste er forholdet man har til personen man har samleie med, har sexolog Bianca Schmidt understreket en rekke ganger.

Men det er ikke bare penisstørrelse mennene i undersøkelsen innrømmet at de er nervøse for, de er også redde for å komme for tidlig, mens kvinner blant annet er bekymret for bryststørrelsen sin. 

LES OGSÅ: Sexflausene du ikke skal bry deg om

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer