Ny forskning:

Dette gjør mannen mer attraktiv for kvinner

- Konkurranseinstinktet kicker inn!

FLØRTETAKTIKK: Kvinner bruker ulike taktikker for å flørte og kapre en mann de er interessert i. FOTO: NTB
FLØRTETAKTIKK: Kvinner bruker ulike taktikker for å flørte og kapre en mann de er interessert i. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Du har sikkert opplevd at konkurranseinstinktet kicker inn når noen andre flørter med en person du er interessert i, enten det bare er en person du har et godt øye til eller en du dater og har følelser for.

At andre kvinner viser interesse for personen du er interessert i kan faktisk gjøre deg enda mer interessert. Ofte kan det føre til at du legger inn ekstra innsats for å kapre personen du har lyst på.

Se for deg at du er på date med en kjekk og hyggelig mann. Praten flyter, kjemien stemmer og du blir mer og mer interessert. Utover kvelden kommer en pen og smilende dame bort til daten din. Hun begynner å flørte åpenlyst og berører ham forførende på overarmen eller på korsryggen.

Hvordan hadde du reagert? Hadde du prøvd å markere territoriet ditt for å bli kvitt rivalen?

I en slik situasjon vil veldig mange oppleve at de blir enda mer interessert i daten, kun fordi en annen kvinne viser så åpenlys interesse. Konkurranseinstinktet våkner for fullt og du tenker at «denne mannen skal jeg ha».

- Det stemmer at kvinner ofte blir mer interessert i en mann hvis andre kvinner flørter med ham og de har en rival. En mann vil alltid virke mer attraktiv hvis det er flere som synes at han er attraktiv.

Det sier Thomas Winther, som er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret til KK.

Men hvilken taktikk er best å bruke for å bli kvitt rivalen og kapre mannen du har lyst på? Nå gir ny forskning innsikt i taktikken kvinner bruker når de flørter med en mann som andre kvinner også er interessert i.

LER AV VITSENE HANS: Forskningen viser at det er effektivt å fnise av vitsene hans hvis du vil kapre ham.
LER AV VITSENE HANS: Forskningen viser at det er effektivt å fnise av vitsene hans hvis du vil kapre ham. Vis mer

11 flørte-taktikker kvinner bruker

Den nye studien har undersøkt hvordan kvinner konkurrerer mot andre kvinner etter å ha gjort krav på en bestemt mann. Studien indikerer at det er omtrent et dusin ikke-verbale flørtende tegn som en kvinne bruker for å advare andre kvinner om at denne mannen er hennes, skriver PsyPost.

Forskerne ba 91 heterofile kvinner om å tenke på situasjoner der de har konkurrert mot andre kvinner om en mann, og så liste opp de ikke-verbale handlingene de utførte. Etter å ha analysert svarene, lagde forskerne en liste over 11 flørtende handlinger:

1. Har øyekontakt.

2. Danser i synsfeltet hans.

3. Smiler til ham.

4. Berører ham.

5. Fniser av vitsene hans.

6. Støter inn mellom den andre kvinnen og mannen.

7. Viser avsky for konkurrenten, for eksempel ved å himle med øynene.

8. Lener seg mot ham.

9. Klemmer han.

10. Flørter med andre menn.

11. Vinker til ham.

Funnene indikerer at kvinner flørter annerledes når de har en rival.

Dette er mest effektivt

89 kvinner og 50 menn vurderte så den opplevde effektiviteten av hver handling, og kom frem til at de fem mest effektive handlingene er:

1. Å berøre ham.

2. Å ha øyekontakt.

3. Klemme ham.

4. Fnise av vitsene hans.

4. Støte inn mellom den andre kvinnen og mannen du vil ha.

- Ifølge forskningen vår er menn og kvinner veldig enige om hvilke flørtetaktikker som er mest effektive for kvinner som vil bli kvitt en konkurrent, sier forskeren Wade til PsyPost.

EN RIVAL: Hvis andre flørter med ham og synes han er attraktiv, tenker du gjerne at han må ha noe bra ved seg.
EN RIVAL: Hvis andre flørter med ham og synes han er attraktiv, tenker du gjerne at han må ha noe bra ved seg. Vis mer

- Konkurranseinstinktet kicker inn

Dating kan sammenlignes med en fisketur, og alle ønsker å øke sannsynligheten for å få den største og beste fisken på kroken. At andre kvinner gir uttrykk for at en mann er kjekk, morsom og attraktiv, vil i mange tilfeller gjøre deg enda mer interessert.

- Konkurranseinstinktet kicker inn. Hvis andre flørter med ham og synes han er attraktiv, tenker du gjerne at han må ha noe bra ved seg. Det kan gjøre at du synes han er enda mer attraktiv, forklarer Winther.

Når vi er småforelsket tilegner vi den andre personen mange gode egenskaper. Hvis flere er betatt av samme person, vil vi tilegne ham enda flere gode egenskaper.

- Vi mennesker ønsker av natur det andre har. Det er ikke noe spesielt hos kvinner, det er noe vi finner hos alle kjønn. Vi har et medfødt jaktinstinkt som hjalp oss med å finne mat og overleve i gamle dager. I dag trenger vi ikke kjempe for maten, men vi utnytter dette jakt- og konkurranseinstinktet i andre settinger. Som når vi skal få en ny jobb eller når vi skal skaffe oss en partner.

Det sier datingrådgiver Ane Hagen til KK.

Slik får du ham på kroken

Hagen anbefaler deg å ta med daten din på en sosial begivenhet blant kjente du vet vil snakke pent om deg. Spesielt nyttig kan det være hvis det er noen menn der som du vet har et lite øye for deg. Når en heterofil mann får høre fra andre at de synes en kvinne er vakker, vekkes nesten alltid interessen hans.

- Menn har utnyttet dette over lengre tid ved å komme godt overens med venninnen til ei de ønsker å få kontakt med. Nå begynner også kvinner å forstå verdien av det å komme i kontakt med menn via andre menn, sier Hagen.

Det er derimot viktig at du ikke flørter med vennene hans, og at alt holdes på et vennskapelig nivå, hvis ikke kan det ha motsatt effekt.

Hvis du har møtt en mann som du er interessert i og gjerne vil få på kroken, men du merker at du har en rival eller to, kan det altså være lurt å berøre ham, ha øyekontakt, klemme ham, fnise av vitsene hans og støte inn mellom den andre kvinnen og mannen du vil ha. Sett fart på hans jakt- og konkurranseinstinkt, og sørg for at bekjente snakker varmt om deg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer