Parforhold

Dette har de lykkelige parene til felles

- De lykkeligste parene er de som er begeistret over den andres liv, kjenner hverandre godt, og har interesse for hverandre – og som evner å gi uttrykk for det, sier eksperten.

LYKKELIGE PAR: De har en del fellesnevnere. Psykolog Catrin Sagen vet godt hva som går igjen hos de parene som får det til å funke. Foto: Discovery Networks/TV Norge
LYKKELIGE PAR: De har en del fellesnevnere. Psykolog Catrin Sagen vet godt hva som går igjen hos de parene som får det til å funke. Foto: Discovery Networks/TV Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange av oss innebærer kjærlighetslivet årevis med prøving og feiling i kjærlighetens prøverom, der vi forsøker å lande på noe som kan funke i flere sesonger. Og for å fortsette med bilder når vi først er så godt i gang: noen ser ut til å gjøre klokere valg enn andre. Noen ser også ut til å ikke gå så lett lei av det de har valgt. Så hva ser «proffene» gå igjen hos par som får det til?

- Åh, det er et stort og komplekst tema, sier psykolog og parekspert Catrin Sagen, kjent fra podcasten «Kjærlighetslabben» og TV-programmet «Gift ved første blikk».

- Men vi ser at par som holder sammen - og som har det godt sammen, blant annet har det til felles at de viser raushet for hverandre og stor interesse for hverandres liv.

Familie- og samlivsterapeut Lars-Ole Gjermundbo, har lang erfaring med å hjelpe både familier og par gjennom ulike livskriser, ved Avdeling for familiebehandling på Kildehuset som er en del av Modum bad.

- Så flott at du spør om hva som kjennetegner de gode, velfungerende parene! Det enkleste svaret på det er at de har en kommunikasjon som fungerer, sier Gjermundbo og er fullt klar over at GOD parkommunikasjon er megavanskelig for de aller fleste av oss - særlig når vi er sinte og leie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer