Parforhold:

Dette kjennetegner «postromantisk stresslidelse»

Mange opplever en stor nedtur i forholdet og følelseslivet når forelskelsen går over.

ETTER FORELSKELSEN: I forelskelsesfasen ser du på ulikhetene som fine, men når hverdagen kommer vil du gjerne at den andre skal være så lik deg som mulig. Vi vil ofte ha en kopi av oss selv, sier eksperten.
ETTER FORELSKELSEN: I forelskelsesfasen ser du på ulikhetene som fine, men når hverdagen kommer vil du gjerne at den andre skal være så lik deg som mulig. Vi vil ofte ha en kopi av oss selv, sier eksperten. Vis mer
Publisert

Det sier seg kanskje selv at en stormende forelskelse med hjertebank, søvnløse netter og klamme hender ikke kan vare evig. På ett eller annet tidspunkt vil forelskelsen roe seg, og forhåpentligvis gå over til ekte og langvarig kjærlighet.

Mange opplever likevel en stor nedtur i forholdet og følelseslivet når forelskelsen går over, og opplever det som har fått navnet «postromantisk stresslidelse».

Romantikk og forelskelse kan være et kraftig rusmiddel som gjør deg blendet for den andres negative egenskaper, og det er ikke uvanlig at relasjonen tar slutt når du har levd i en romantisk fantasi.

Forestill deg at du møter en spennende og attraktiv person som du blir helt oppslukt i og har mange romantiske møter med. Hvert øyeblikk føles fantastisk, dere har mye til felles og du tenker at du har møtt den store kjærligheten. «Vi er så like ... vi deler de samme interessene ... vi har så mye til felles.»

Tiden går, forelskelsen roer seg og du innser at dere ikke er så like som du trodde. Dere har ulike verdier og holdninger, eller ulike fremtidsplaner og ønsker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer