Parforhold

Dette klager kvinner og menn om i parforholdet

– Du kan ikke starte med å ta tak i sexlivet hvis arbeidsfordelingen i hjemmet er veldig skjevt.

ULIKE PROBLEMER: Hun savner nærhet og kontakt, han vil ha mer sex og mindre mas. Heldigvis finnes det løsninger. FOTO: NTB
ULIKE PROBLEMER: Hun savner nærhet og kontakt, han vil ha mer sex og mindre mas. Heldigvis finnes det løsninger. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er ofte de samme problemene som går igjen i alle parforhold, som utroskap, sex og økonomi. Men nøyaktig hva som er problemet kan være svært forskjellig sett fra en manns perspektiv, kontra en kvinnes.

Vi har hørt det hundrevis av ganger; menn synes det er for mye mas og for lite sex i parforholdet, og skulle helst hatt det omvendt. Kvinner derimot savner nærhet og kontakt, og skulle gjerne ønske at partneren stilte mer opp for henne i det daglige.

Dette er ikke bare ubegrunnede myter. Dette er noe selv parterapeuter sier – deriblant den velkjente «kjærlighetsdoktoren» John Gottman, som har viet 30 år av sin karriere til å forske på hva som gjør et parforhold vellykket.

– Det er klare tendenser i disse retningene, det finnes selvsagt unntak her, men dette er noen av de typiske ulikhetene man ser, sier psykolog og advokat Grethe Nordhelle, som har lang erfaring med arbeid med parkonflikter, til KK.

Men hvorfor er det så store forskjeller på hva vi klager på?

– Fordi mennesker er forskjellige og har ulike behov. Vi har ulike personligheter, vi har hatt ulik oppvekst, også har man noen kjønnsmessige forskjeller. Selv om det klart også er menn som er mer feminine og kvinner som er mer maskuline, så er det noen typiske forskjeller mellom menn og kvinner, sier Nordhelle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer