SEX I DUSJEN: For noen er det å sex i vann eller i dusjen noe nytt og spennende. Samtidig kan det gi en litt spesiell følelse, sier sexolog Anders Lindskog til KK.no. Foto: Shutterstock / KIRAYONAK YULIYA
SEX I DUSJEN: For noen er det å sex i vann eller i dusjen noe nytt og spennende. Samtidig kan det gi en litt spesiell følelse, sier sexolog Anders Lindskog til KK.no. Foto: Shutterstock / KIRAYONAK YULIYA Vis mer

Sex I Dusjen

Dette må du huske om du skal ha sex i dusjen

- Dusjen er et sted hvor man ofte fantaserer om sex, derfor er det et naturlig følge å ha sex der, sier eksperten.

Publisert

Visste du at nordmenn faktisk er på verdenstoppen når det gjelder å ha sex utendørs? Ja, det stemmer. Og det er heller ingen tvil om at sommeren kanskje er høydepunktet for å hygge seg litt ekstra i badebassenget, i havet eller i jacuzzien. Men når hverdagen synker inn kan man ofte bli litt late - også når det gjelder sexlivet. Derfor er det bare å bruke kreativiteten, teste nye sexsteder og bruke fantasien. (Pssst: Finner du din sex-favorittplass på lista?)

Ifølge sexolog Anders Lindskog er det sånn at folk tenner på ulike ting når det kommer til sex, men det å ha sex i dusjen er ganske vanlig. Dette fordi det er der man gjerne tenker og fantaserer om sex.

- Siden dusjen er et sted hvor det er nakenhet og mye kropp er det ofte der man fantaserer om sex. Derfor er det et naturlig følge å ha sex der. I tillegg opplever mange at bruken av såpe (og bli innsåpet) er noe som er deilig og koselig, sier han til KK.no. 

Kan også være et godt vorspiel 

Huden vår er et stort sanseorgan, hvor kjærtegn av spesielle områder kan gi seksuell lystfølelse og nytelse. Og selv om det å ha sex i dusjen kanskje ikke gir en annen form for nytelse, kan det være ekstra pirrende for noen. 

- Jeg vil påstå at det er samme form for nytelse, men for noen er det å sex i vann eller i dusjen noe nytt og spennende. Samtidig kan det gi en litt spesiell følelse, sier Lindskog og legger til: 

- Har man lyst til å ha sex i dusjen skal man ha det. Det man kanskje bør tenke på er om den er bygget sterkt nok, eller om den har noe stødig å holde seg fast i. Ellers er det også veldig vanlig at folk dusjer sammen før de har sex, for stemningens skyld.

SPENNENDE: Det å sex i dusjen kan være både spennende og pirrende.  Foto: Shutterstock / NotarYES
SPENNENDE: Det å sex i dusjen kan være både spennende og pirrende. Foto: Shutterstock / NotarYES Vis mer

LES OGSÅ: Derfor bør dere ha morgensex 

Viktig å være fuktig  

Så er det kanskje noen som tenker at det er tryggest i senga, kanskje fordi du er bekymret for bakterier som kan oppstå i vann? Men det trenger du ikke være. Likevel råder Lindskog å unngå for mye bruk av såpe. 

- Nei, det er ikke farlig å ha samleie i vann eller i dusjen, men man ikke skal bruke for mye såpe i skjeden eller nedentil.

Imidlertid kan det vært lurt å tenkte på at vann kan gjøre at du blir tørrere mens dere holder på. Ifølge sykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning ved Sex og Samfunn, Evelyn Simonnes, er det viktig at man er ordentlig svulmet opp, og at man er fuktig.

- I vann kan jo den naturlige fukten bli fortere borte. Har du sex uten å være fuktig nok, er det for det første ikke særlig behagelig, og for det andre risikerer du å få rifter i underlivet, hvilket igjen kan øke faren for å pådra seg infeksjoner etterpå, har hun tidligere uttalt til KK.no.

Lindskog påpeker også at når damer er kåte er det ikke vann som gjør dem våte, men slim som gjør det glidende. Så vannet erstatter ikke slimet. Derfor kan det skje at de kan bli tørre, selv om samleie foregår i vann.

LES OGSÅ: - Flere kvinner ligger helt stille under samleie og lar mannen gjøre jobben

Sex har flere positive effekter 

Sex er ikke bare bra for forholdet ditt (ja, det har mye å si), men forskning har også vist at sex kan gjøre deg smartere, redusere risikoen for brystkreft og styrke immunforsvaret ditt. I tillegg til at det frigir naturlige stoffer i kroppen som kan redusere kroniske smerter.

- Sex er bra og det har mange positive effekter, både mentalt og psykisk. Jeg anbefaler folk å prøve å ha sex i dusjen. Nå er det sånn at folk liker forskjellige ting når det kommer til sex. Noen liker kjøkkenbenken, mens andre liker hagen. Det er en smakssak. Men det å prøve nye steder og stillinger er alltid en god ting, forteller Lindskog. 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer