<strong>SAMLEIE:</strong> De fleste kvinner har stort sett et ønske om å få litt mer enn bare penetrering under akten. FOTO: NTB Scanpix
SAMLEIE: De fleste kvinner har stort sett et ønske om å få litt mer enn bare penetrering under akten. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Sex

Dette misliker kvinner mest med sex

Mens man stort sett liker det som skjer på soverommet, er det faktisk noen ting som ikke er like populært.

Publisert

Sex er noe man stort sett liker godt. Deilig, kjærlig og god kosestund under dynen med en man er glad i er ikke å forakte. Men sex er ikke alltid som på film - altså sexy, hett, og med perfekt timede orgasmer, før man etterpå ligger tett sammen og koser ømt.

Virkeligheten er jo sjelden like feilfri, dette gjelder også på soverommet. Kanskje er han hardhendt, kanskje kjører han en egotrip, eller kanskje oppstår det noen velkjente sexflauser som for eksempel en vaginapromp (knis).

For at sexen skal være like god for begge to er det en fordel å kjenne hverandre godt og tørre å snakke om hva man liker og ikke. Der er vi alle veldig forskjellige, og spesielt stor forskjell kan det være mellom menn og kvinner.

Rett på sak

- Hvis gutten gjør noe i senga som du ikke setter pris på, så må du for all del ikke være redd for å gi beskjed.

Det har Cecilie Kjensli, som jobber som sexinspirator og er innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no, tidligere sagt til KK.

Men hva er det egentlig kvinner misliker mest ved typiske ting som skjer under samleie?

Mens menn ofte ser ut til å kunne gå fra null til hundre på et svisj, så er det dessverre ikke like enkelt for oss jenter. Vi er avhengig av litt oppvarming for å sette i gang maskineriet, og for å kunne bli ordentlig klar.

– En typisk ting er å gå alt for fort på «hovedretten», altså samleie med penetrering, og er man ikke kåt og våt nok, så er jo ikke dette noe godt, sier Kjensli.

Okei, så et godt og deilig forspill kan derfor gjøre susen for oss kvinner.

Når han kun kjører «inn og ut»

Men ifølge en fersk undersøkelse gjort av «Love Honey» er det flere ting som ikke er like heldig. Mange kvinner oppgir nemlig at når hyrdestunden kun består av «inn og ut»-sex, så er det noe man helst ikke foretrekker.

De fleste kvinner har stort sett et ønske om å få litt mer enn bare penetrering under akten. Det har også sexologisk rådgiver Ulla Aasland god kjennskap til.

– Mange kvinner kan nok kjenne seg litt irritert over at han bare vil ha samleie, og ikke gir nok berøring eller kos. De fleste kvinner har ofte behov for mer stimuli andre steder på kroppen, og ikke bare rent samleie, har hun sagt til KK.

Igjen snakker vi om litt ekstraservice. Det kan være kyssing, berøring, eller litt hjelp fra en finger eller to, her er det opp til deg å si fra om hva du ønsker og trenger.

– Jeg tenker at kvinner og jenter har et veldig stort ansvar i å kommunisere sine behov. Mange tenker nok at mannen automatisk skal vite hva de ønsker, og på den måten blir det jo fort misforståelser, forklarer hun.

LES OGSÅ: Her er sextipsene vi ikke kan få nok av

Altfor selvbevisst

En annen ting som kan være et problem i senga er kvinnens egen selvbevissthet. I undersøkelsen til «Love Honey» sa hele 30 prosent av de som deltok at dét er det de liker aller minst med å ha sex - å føle seg usikker med egen kropp når man egentlig skal føle seg sexy.

Selvtillit er ikke en slik ting du bare kan gå på butikken og skaffe deg – den må jobbes med. For at denne prosessen skal bli enklere kan det første steget på veien være å finne ut nettopp hvorfor du føler deg usikker i senga.

En hindring

Sosialcoach og foredragsholder i kurs på mannlig seksualitet, Dag Eian, har tidligere sagt til KK at han har inntrykk av at et sterkt kroppsfokus i samfunnet er kvinners vanligste hindring. Men han tror også at noen er redd for å bli stemplet som billig ved å være seksuelt frampå.

– Det siste kan vi bare avfeie med en gang. De fleste menn elsker å ha sex med jenter som er seksuelt utagerende og kan fortelle oss hva de liker. For å ta en kjapp parallell; mange menn legger mye innsats og stolthet i å tilfredsstille sin partner i senga, og når en kvinne forteller mannen hva hun liker gir hun han «skattekartet» han trenger. Det tar all gjettingen ut av sexen og han kan umiddelbart gi henne den nytelsen hun vil ha. Han får en egoboost, hun får nytelse. Det er vinn-vinn for begge parter.

Kroppsfokuset er derimot noe som han tror mange jenter har latt seg påvirke av, og som har ført til usikkerhet rundt egen kropp og frykt for å få negativ respons når man viser den frem.

– Første steg blir å akseptere og elske egen kropp. Jobb gjerne for å forbedre tilstandene dersom man ønsker dette, men gjør det med aksept og kjærlighet hver dag. Det viktigste er at man har en sunn kropp som fungerer godt, ikke at den ser ut på en eller annen bestemt måte, sier Eian.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer