Tantra:

Dette paret hevder orgasmen kan vare i opptil 18 timer - og det på grunn av én ting

- Tantrisk sex er ikke noe man bare har sånn uten videre. Det handler om kjærlighet og forlengelse av den seksuelle spenningen.

TANTRA: Ekteparet Scott og Melanie McClure praktiserer tantra som gjør at de kan oppleve intense orgasmer. FOTO: Skjermdump Youtube
TANTRA: Ekteparet Scott og Melanie McClure praktiserer tantra som gjør at de kan oppleve intense orgasmer. FOTO: Skjermdump Youtube Vis mer
Publisert

Å oppnå orgasme er ikke alltid bare, bare - særlig for oss kvinner. Det er nemlig flere faktorer som spiller inn. Blant annet kan timing være vanskelig når det kommer til orgasme, for det er strengt tatt i ytterst få tilfeller at du og din partner klarer å nå klimaks nøyaktig samtidig (du vet, sånn som på film). Men da kan visstnok edging være løsningen.

I tillegg er det faktisk slik at mange kvinner klarer ikke oppnå orgasme under samleie.

- Det er ikke så uvanlig for kvinner å ikke få orgasme under samleie hvis det kun handler om penetrasjon. De aller fleste kvinner er avhengige av klitorisstimulering for å få orgasme, og vil ha problemer med å komme i mål under selve samleiet om ikke klitoris blir stimulert samtidig, har Trude Slettvoll Lien, sexolog ved Sex og Samfunn tidligere fortalt til KK.

Men så har vi enkelte par som aldri klager - der begge får orgasme hver gang de har samleie. Dette gjelder også for det amerikanske ekteparet Scott og Melanie McClure. De har vært gift i åtte år, praktiserer tantrisk sex og forteller til This Morning at de kan ha orgasmer som varer opptil 18 timer. Ja, du leste riktig - 18 timer!

Psst: Se intervjuet med Scott og Melanie McClure nederst i saken!

Hvordan kan dette være mulig - og er det mulig?

- Tantrisk sex er ikke noe man bare har sånn uten videre. Det er ikke noen spesielle stillinger man skal være i som gir bedre nytelse enn andre, for i motsetning til det man ofte tror, så handler ikke tantrisk sex først og fremst om nytelse og orgasme, men heller om kjærlighet og forlengelse av den seksuelle spenningen og det å være i kontakt med hverandre, forklarer Cecilie Kjensli, sexinspirator og innehaver av nettbutikken Cpunktet.no til KK.

LES OGSÅ: Disse tre sexstillingene øker sjansen for orgasme

- Kan være positivt for parforholdet

- Litt slurvete forklart så er det på en måte en slags naken-meditasjon for de spirituelle, og det er en avansert form som ikke passer for alle, sier Kjensli.

Hun forteller videre at selv om ikke tantrisk sex er for alle, kan flere par lære av denne tankegangen.

PASSER IKKE FOR ALLE: Ifølge Cecilie Kjensli passer ikke tantrisk sex for alle. Likevel kan par lære noe av måten man tenker på, forklarer hun. FOTO: Privat
PASSER IKKE FOR ALLE: Ifølge Cecilie Kjensli passer ikke tantrisk sex for alle. Likevel kan par lære noe av måten man tenker på, forklarer hun. FOTO: Privat Vis mer

- Det som kan være veldig positivt for parforholdet er at man setter ned tempo, og har sakte og deilig sex som ikke er orgasmefokusert. For hvis orgasmen er målet blir ofte kvinner litt frustrert. Når det ikke går for flesteparten av kvinner når man ligger sammen på vanlig vis, så kan det kjennes ufattelig befriende å ha sex hvor ingen av partene skal komme, men bare nyte det å være nakne i sammen. Dette funker så klart bare hvis begge er med på det, og at man i utgangspunktet elsker hverandre og har en god kjemi.

LES OGSÅ: - Flere kvinner ligger helt stille under samleie og lar mannen gjøre jobben

Så tilbake til ekteparet McClure - som sammen opplever denne nærheten og befriende sexen ved tantrisk sex. Til TV-programmet «God Morning» forteller Scott McClure at tantrisk orgasme er forskjellig fra en «vanlig» orgasme.

- En av de viktigste tingene de fleste ikke skjønner er at orgasmen er forskjellig fra den tradisjonelle befrielsen fra klimaks. Når du er i stand til å skille disse tingene, i stedet for å gjøre det tradisjonelt med at du blir spent og deretter oppnår klimaks, går du i en form for dvale som kan gi deg flere opplevelser, sier han.

Så hvordan føles denne opplevelsen? Jo, det skal visst være en «ut-av-deg-selv-opplevelse».

- Det er mye kraftigere og mer intens, og det er en fullstendig kroppsopplevelse. Du får en ekstatisk orgasme i hele kroppen som er sterkere enn du har opplevd før, påpeker han.

- Gjennom å praktisere Tantra, kan Melanie og jeg oppnå orgasmtilstander gjennom å puste, klemme og røre hverandre, så vel som sex, har han uttalt til Daily Mail.

LES OGSÅ: Slik endret tantra ekteskapet til Ulla og Brian

LES OGSÅ: Tantra kan redde forholdet deres

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer