Parforhold:

Dette personlighetstrekket holder par sammen

Det er særlig én egenskap som er avgjørende i et forhold.

EN SKJULT KRAFT: Det er veldig viktig for parforholdet at du føler deg sett, hørt og respektert. FOTO: NTB
EN SKJULT KRAFT: Det er veldig viktig for parforholdet at du føler deg sett, hørt og respektert. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er lett å tenke at kjærlighet og romantikk er alt som trengs for et lykkelig og tilfredsstillende parforhold. Romantiske dater, røde roser og komplimenter kan føles fantastisk, men det er ikke det som bidrar til et godt og livslangt parforhold.

For at et parforhold skal være lykkelig og vare over tid, trengs det et lim som holder paret sammen. Ifølge eksperter er empati det som holder par sammen.

Har du en kjæreste som lager mat til deg, tilbyr deg den siste sjokoladebiten, lytter til deg når du har det vanskelig og setter dine behov foran sine egne, så har du funnet en kjæreste med mye empati.

Empati handler ikke om å gå på kompromiss med seg selv, det handler om å forstå hvordan den andre har det og hva den andre trenger. Empati er nesten enda viktigere enn kjærlighet, og mange forhold tar slutt fordi partene ikke forstår hverandre eller er villig til å ofre noe for hverandre.

Det er få som ser tilbake på barndommen og klager på at foreldrene deres var for forståelsesfulle, og det er få som ser tilbake på tidligere forhold og tenker at partneren var for forståelsesfull.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer