Samliv:

Dette sier sovestillingen om forholdet

I skje eller rygg mot rygg? Sovestillingen kan si mye hvordan det står til i parforholdet ditt.

SOVESTILLING: Hvordan vi sover kan si en god del om parforholdet. FOTO: NTB
SOVESTILLING: Hvordan vi sover kan si en god del om parforholdet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Liker du å ligge i skje med kjæresten, eller ser du på det mest som et ork å ha noen så tett på kroppen når du skal sove?

Hvordan par sover sammen kan være beskrivende for hvordan det står til i forholdet, hvert fall om vi skal tro avisen The Sun.

Når vi sover er det nemlig underbevisstheten som tar over, skriver avisen, som har snakket med blant annet kroppsspråkspesialist Patti Wood.

Skrevet bok

Wood har skrevet boken «Success Signals a Guide to Reading Body Language» og hun mener kroppsspråket når vi sover kan gi en pekepinn om hvordan det står til i forholdet:

– Selv om du ikke kan sette ord på disse tingene i våken tilstand, sier Wood til The Sun.

Tett ikke det samme som godt

Samlivseksperten Trine Huseby ved Sundvolden Hotel har tidligere kommentert sovestillinger i Dagbladet, og til KK bekrefter hun at hun tror sovestillingen kan si noe om hvordan samlivet fungerer:

– Men man trenger ikke sove tett for å ha et godt forhold. Det jeg vet, er at søvnproblemer kan føre til gnisninger i forholdet. Sliter dere med søvnløshet på grunn av at den ene snorker, eller barn som våkner om natten, kan det være greit å finne midlertidige løsninger på problemet, som å ligge på hvert sitt rom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer