Krangling:

Dette tenker ekspertene om rådet: «Aldri legg dere sinte»

Det kan være en fin leveregel for par, men da må visse ting være på plass først!

KRANGLING: - Mange par forteller at den ene, oftest hun, starter en samtale etter leggetid, mens den andre, oftest han, er trøtt og lite innstilt på den praten, forteller samlivsterapeut. FOTO: NTB
KRANGLING: - Mange par forteller at den ene, oftest hun, starter en samtale etter leggetid, mens den andre, oftest han, er trøtt og lite innstilt på den praten, forteller samlivsterapeut. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

«Never go to bed angry» er et velkjent samlivsråd. Det er jo en fin innstilling, som kanskje gjør oss mer åpne for å finne en løsning på en pågående konflikt med partneren vår.

Undersøkelser viser at vi rapporterer om høyere nivåer av søvnforstyrrelser etter en konflikt, skriver Psychology Today i en artikkel om temaet.

Studier viser også at konfliktnivået blir høyere etter en natt med dårlig søvn, og ikke minst at det å finne en løsning er mer effektivt når vi har sovet godt. Ikke så rart - lite søvn gjør oss ikke akkurat mer tålmodige og løsningsorienterte...

Så - en enkel oppsummering blir jo: krangling fører til dårlig søvn, og dårlig søvn fører til mer krangling. Absolutt en god grunn til å ønske å ordne opp før leggetid!

Men det er ikke nødvendigvis en god idé å føle at dere komme til en løsning før dere går til sengs. Det kommer nemlig helt an på hva dere har kranglet om og hvor dypt konflikten sitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer