Sex

Dette visste du ikke om sex og mensen

- Det er ikke så dumt å teste en orgasme i stedet for piller neste gang du har mensensmerter.

MIRAKELKUR: Visste du at en orgasme er som en mirakelkur mot mensensmerter? Foto: Shutterstock / George Rudy
MIRAKELKUR: Visste du at en orgasme er som en mirakelkur mot mensensmerter? Foto: Shutterstock / George Rudy Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye vi vet om mensen; som at det gir mange av oss mensensmerter, hodepine og ikke minst humørsvingninger. Så store humørsvingninger at mange bytter personlighet helt under den røde uken. 

Men visste du at mange av disse smertene og problemene kan leges ved hjelp av sex? Ja, du leste riktig det er faktisk slik at sex han dempe mensensmertene dine ifølge eksperter! 

- Det er ikke så dumt å teste en orgasme i stedet for piller neste gang du har vondt, sier Bianca Schmidt, sexolog og gestaltterapeut til KK.no.

Og «fun facts'ene» knyttet til menstruasjon og sex stopper ikke der! Visste du at det er spesielt en dag i syklusen din du burde krysse av som fast sexdag? Yes! Den fjortende er det nemlig større sjanse for at du for orgasme - og den blir enda deiligere enn ellers!

Men hvorfor er det slik? Hva er det ved sex som gjør at mensensmertene dempes og hvorfor er den fjortende dagen i syklus en «orgasme booster»? Vi har tatt en prat med ekspertene - og forklaringene er ganske så fascinerende!

LES OGSÅ: Derfor tenker du annerledes når du har mensen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer