Parforhold:

Disse 11 trekkene ønsker vi i en partner

Ny forskning viser hva vi egentlig ønsker oss.

FORPLIKTELSE: Ett av de viktigste personlighetstrekkene vi leter etter i en langvarig partner er forpliktelse. FOTO: NTB
FORPLIKTELSE: Ett av de viktigste personlighetstrekkene vi leter etter i en langvarig partner er forpliktelse. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

De fleste av oss har mange krav og forventninger til en person vi skal dele livet med og ha et langvarig forhold til.

Han eller hun skal være din beste venn, kjæreste, samtalepartner, sexpartner og samarbeidspartner. I tillegg skal personen være vellykket, ambisiøs, morsom, tiltrekkende og ikke minst bekrefte deg og elske deg for den du er.

Men hva er egentlig aller viktigst når vi skal velge en partner? Er det omsorg, ferdigheter i sengen, nærhet, humor, utseendet eller noe helt annet?

Nå viser ny forskning hvilke personlighetstrekk vi aller helst ønsker i en partner i et langvarig forhold, og 11 trekk definerer hva vi egentlig ser etter.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

11 ønskelige partnertrekk

I en ny studie fra 2021 ønsket forskerne å finne ut hvilke egenskaper vi verdsetter høyest i et langvarig forhold. De gjennomførte to studier som inkluderte spørreskjema og dybdeintervjuer blant 675 kvinner og 511 menn, som enten var gift eller i et forhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer