Parforhold:

Disse 2 grunnene avgjør om du blir eller går

Av 15 000 mulige årsaker, er det bare to som betyr noe.

FØLELSENE SKILLER OSS: Selv om vi ønsker et livslangt forholdt «i gode og onde dager», er ikke det alltid realiteten. «Til døden skiller oss ad» har blitt til «til følelsene skiller oss ad», ifølge eksperten. FOTO: NTB
FØLELSENE SKILLER OSS: Selv om vi ønsker et livslangt forholdt «i gode og onde dager», er ikke det alltid realiteten. «Til døden skiller oss ad» har blitt til «til følelsene skiller oss ad», ifølge eksperten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det finnes samlivseksperter som påstår at de med sikkerhet kan forutse hvilke parforhold som vil vare og hvilke som vil ende i brudd. Det kan være mange ulike årsaker til at noen tar valget å forlate et forhold, som mistillit, utroskap, mangel på respekt, kjedsomhet eller lignende.

Tilsvarende kan det være mange ulike årsaker til at noen velger å bli i et forhold til tross for utfordringer, som kjærlighet, forpliktelse, barn eller økonomi.

Tenk over ditt eget forhold. Hva er grunnen til at du velger å bli? Eller hva er grunnen til at du vurderer å dra? Det er ikke sikkert du kan identifisere 15 000 grunner på egen hånd, men du kan mest sannsynlig komme med 50 eller 100 årsaker.

Hva er de viktigste årsakene til at du blir? Er du lidenskapelig forelsket, liker du livet ditt som det er, er du forpliktet på grunn av barn eller økonomi? Og hva er de viktigste årsakene til at du vurderer brudd? Utroskap, mangel på nærhet, dårlig kommunikasjon eller andre alternative partnere?

Amerikanske forskere har nylig gjennomført studier for å finne de aller viktigste hovedårsakene til at vi velger å enten bli eller forlate et forhold. Til sammen kom deltakerne i studien frem til over 15 000 årsaker, og forskerne har klart å koke det ned til to hovedårsaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer