Tiltrekning:

Disse 3 egenskapene tiltrekkes vi (nesten) alltid av

- Det finnes noen fellesnevnere som er bankers, sier parterapeuten.

TILTREKNING: Hva er det som gjør at vi tiltrekkes noen mer enn andre? FOTO: NTB
TILTREKNING: Hva er det som gjør at vi tiltrekkes noen mer enn andre? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Du er mest sannsynlig ikke alene om å ha fått spørsmålet «Hva ser du i han?», om en du dater. Eller kanskje «hva har dere til felles»? Hvorfor hører vi dette så ofte? Jo, fordi vi blir tiltrukket av mennesker gjennom mye mer enn det vi ser med øynene.

Forskning avslører at skjønnhet og det ytre er viktig for mennesker, men at tiltrekning er mye dypere - og mye mer holdbart. Det vil si at romantiske følelser oppstår av langt mer enn overfladisk appell. Personlig utseende er viktig, men det er også det som ligger under, skriver Psychology Today.

- Attraksjon er like unikt som vårt biologiske DNA, det er det som er så spennende når vi velger make, for andre kan stusse på valget vårt, som «hva ser hun i han?». Men det finnes noen fellesnevnere som ofte er bankers:

- God kommunikasjon, humor, god økonomi/orden på livet, empatisk, omgjengelig og omsorgsfull er slike eksempler, forteller familieterapeut og parterapeut hos Åpen Dialog i Sandnes, Kate Elin Søyland, til KK.

- Er det noen egenskaper som er viktigere enn andre?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer