Parforhold:

Disse 7 grensene er viktige for et lykkelig forhold

- Mange lar seg presse til å ha sex når de ikke er klar og ikke har lyst, sier sexologen.

PRIVATLIV: Selv om du og kjæresten din har mange like meninger og holdninger, vil dere alltid ha ulike grenser. FOTO: NTB
PRIVATLIV: Selv om du og kjæresten din har mange like meninger og holdninger, vil dere alltid ha ulike grenser. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

De fleste av oss har noen tanker om hva som er greit og hva som ikke er greit å gjøre i et parforhold. Er det for eksempel innafor om kjæresten går på do mens du pusser tennene? Er det greit å legge ut bilde av kjæresten på sosiale medier uten å spørre først? Og er det lov å lese meldingene til hverandre?

Alle mennesker har ulike oppfatninger av hvor grensen går og hva som er greit og ikke, men noen generelle grenser gjelder for de aller fleste av oss.

- Hvorfor er det viktig å ha grenser i et forhold?

- Alle mennesker er ulike. Selv om du og kjæresten din har mange like meninger og holdninger, vil dere alltid ha ulike grenser. Det er det veldig viktig å vise respekt for, sier Thomas Winther, som er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret til KK.

Grenser er på en måte som et veikart for forholdet ditt. De forteller partneren din hvordan de ikke kan og ikke kan behandle deg, og hvordan de kan oppfylle dine behov (og omvendt). Derfor er det så viktig å sette grensene tidlig i forholdet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer