Disse 8 appene kan gi samlivet et løft

Og nei, det er ikke uromantisk.

SAMLIVSAPPER: - En app som er utviklet av profesjonelle parterapeuter og som fungerer på en god måte også teknisk, kan hjelpe mange med å få bedre forståelse for hva de strever med, sier eksperten. FOTO: NTB Scanpix
SAMLIVSAPPER: - En app som er utviklet av profesjonelle parterapeuter og som fungerer på en god måte også teknisk, kan hjelpe mange med å få bedre forståelse for hva de strever med, sier eksperten. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Først kom dating-apper som «Tinder», men nå kommer samlivsappene for fullt, står et å lese i en artikkel på VOX.com.

Vi intervjuet tre norske samlivsrådgivere. Alle er positive til samlivsappene og det de kaller for teknologi i pararbeidet!

LES OGSÅ: Snakker dere fra hjertet eller hodet?

Norsk tjeneste senker terskelen for terapi

Psykolog Andreas Løes Narum har utviklet den norske tjenesten Parweb.no som er parterapi på nett. Slik kan alle få hjelp med det samme, uten å måtte bestille time noe sted.

- Bakgrunnen for at jeg laget Parweb.no som en app, var jeg tenkte at noe måtte gjøres for å senke terskelen for terapi, sier Narum.

Han erfarer at terskelen for å dra i parterapi er så høy at det å si det i Norge er litt som å si at «vi skal skilles». Men par som vil i terapi vil ikke skilles, de vil rydde opp i kommunikasjonen sin eller mønstre de føler seg fanget i, men dette er det ikke kulturell takhøyde for å si.

- Vi blir fanget i vonde kommunikasjonsmønstre som det så blir tabubelagt å snakke om. Vi er ikke selv bevisst på hvor mønstrene kommer fra, for oss fortoner det seg som naturgitte mønstre som det ikke går an å organisere, regulere eller kontrollere, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer