Bryllup:

Disse bryllupstrendene blir store i 2018

Er det din tur i år?

BRYLLUP: Pinterest avslører hvilke trender som regjerer når det kommer til årets bryllup - hjemmelaget konfetti er en av dem. FOTO: NTB Scanpix
BRYLLUP: Pinterest avslører hvilke trender som regjerer når det kommer til årets bryllup - hjemmelaget konfetti er en av dem. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at det å gifte seg fremdeles er en stor greie og milepæl i livet. Enten du er helt «bridezilla» og må ha kontroll over alt helt ned til den minste detalj, eller du helst overlater alt av ansvar til noen andre, er det naturlig å ha store forhåpninger til at dagen skal bli perfekt.

Monica Hjelvin, som er daglig leder på Brudekjolen i Oslo, forteller at det ikke lenger er like viktig å følge de faste bryllupstradisjonene slavisk.

- Bryllupstradisjonen med kritthvit kjole forsvinner, og de fleste går for en kremhvit eller champagnefarget kjole i stedet. I tillegg er den klassiske hvite brudeskoen ofte byttet ut med designersko i spreke farger. I seremonien virker det som om folk fortsatt er opptatt av å følge tradisjoner, men settingen rundt bryllupet er ofte mer utradisjonell, forteller hun til KK.

Dersom du skal gifte deg anbefaler vi deg å sjekk ut listen nedenfor for å finne ut av hvilke trender mange av årets brudepar sverger til - kanskje lar du deg inspirere?

1. Brudekapper

Det første punktet på Cosmopolitans liste over bryllupstrender på Pinterest er brudekappen. Frister det lite å ankomme den store dagen iført det tradisjonelle sløret? Hvorfor ikke prøve ut en elegant, lang kappe - kanskje til og med en med stor hette? Dagen er din, du bestemmer!

- Brudekapper i stedet for slør er noe vi har sett mer av på Bridal Fashion Week, men norske bruder virker ikke helt klar for dette ennå. Derimot er løse blondeboleroer noe mange vil ha, sier Hjelvin.

Kunne du ankommet ditt eget bryllup slik? Vi synes denne looken er skikkelig glamorøs! Foto: NTB Scanpix
Kunne du ankommet ditt eget bryllup slik? Vi synes denne looken er skikkelig glamorøs! Foto: NTB Scanpix Vis mer

2. Buksedresser

Om du ikke kjører et totalt kjolefritt bryllup, kan du i hvert fall vurdere å skifte til en buksedress når selve bryllupsfesten starter. Ingenting er som å kunne danse fritt i sitt eget bryllup.

- Buksedresser er fortsatt ganske nytt, så norske bruder heller mer mot kjoler, men vi ser at dette er noe det kommer mer av til neste år.

Da kjendisparet Tinashe Williamson og Odd Magnus Williamson giftet seg, stod hun som brud i denne fantastiske blonde-jumpsuiten. Et helt perfekt bevis på at det ikke bare er det tradisjonelle som funker. Vi ELSKER det!

LES OGSÅ: Tinashe (32) ble mobbet alle årene på barneskolen. Hun ble helt urin på, oversett og fortalt at hun og den mørke huden hennes ikke hørte hjemme der

3. Høy hals

For de som vil kjøre en mer klassisk stil, er det in med kjoler som har et A-formet snitt i halsen. Det er viktig at du velger en kjole du selv er komfortabel med - det er jo tross alt du som skal stråle!

LES OGSÅ: Disse 10 sangene blir spilt mest i bryllup

4. Ryggsmykker

I kombinasjon med et mer tildekt brystparti, er det mange som velger kjoler med åpen rygg. Enkle ryggsmykker er svært populære, og er en diskret men stilfull vri. Den klassiske brudekjolen har fått mange flere detaljer i fokus!

- Vi ser at flere og flere bruder går vekk ifra den klassiske, A-linje-kjolen. De ønsker mer av kroppsnære kjoler med enklere stoffer og åpen rygg med ryggsmykker, eller kjoler med gjennomsiktig tyll og blonder, sier Hjelvin.

Enkle rygg smykker i kombinasjon med en kjole med åpen rygg er så elegant! Foto: NTB Scanpix
Enkle rygg smykker i kombinasjon med en kjole med åpen rygg er så elegant! Foto: NTB Scanpix Vis mer

5. Slips-fri stil

Synes du bryllup har en tendens til å bli for stive? Hvorfor ikke la brudgommen og/eller mennene i brudefølget kjøre skjorter uten slips? Bukseseler eller hatter er et annet, fint tilbehør som gir en mer laid-back look.

Hjelvin kan bekrefte at flere av brudgommene i Norge også ut til å være interesserte i å kjøre en litt mer avslappet stil.

- De fleste brudgommene ønsker smoking eller sjakett til den store dagen. Men mange går for bukseseler til smoking i stedet for magebelte, for å få en litt mer avslappet stil. Brudgommene som ønsker å freshe opp smokingen, går gjerne for vest og slips, forteller Hjelvin.

6. Utsmykkede hårkammer

Cosmopolitan kaller det faktum at mange bruder leter etter inspirasjon til mer tilfeldige, litt rotete hårstiler i år for «Meghan Markle-effekten». Kjører du en enkel messy bun eller low bun på dagen din, kan en vakker hårkam være en elegant og uanstrengt måte å legge til aldri så lite glamour!

7. Metalliske bryllupskaker

For mange er det største spørsmålet etter hvilken kjole og hvilket lokale man skal gå for nettopp hvilken(e) kake(r) man skal ha. Henter du inspirasjon fra en av Pinterests mange metalliske bryllupskaker gir du i hvert fall gjestene noe de sent vil glemme... Ingen bør satse på å ta oppmerksomhet fra bruden i et bryllup, men kanskje kaken kan få lov...?

Gjør bryllupet ekstra classy med en metallisk kake! Foto: NTB Scanpix
Gjør bryllupet ekstra classy med en metallisk kake! Foto: NTB Scanpix Vis mer

8. Pizza

At det i det hele tatt nevnes pizza i denne artikkelen kommer kanskje som en overraskelse? Mens mange mener at når det først er bryllup skal man så absolutt slå på stortromma, ser det ut til at vi har fått en motkultur. En pizzabuffet er nok en måte å gjøre bryllupet mer laid-back på - pluss at hvem liker vel ikke pizza? Man vil i hvert fall ikke kunne si at det ikke var god mat i bryllupet deres!

LES OGSÅ: Kjærlighet - Gift med hverandre for andre gang

9. Hengende blomster

Hengende blomster gir en herlig, sommerlig stemning - uansett om de henger inne i en festsal på vinteren eller høsten, eller i et partytelt ute om sommeren. Lag gjerne girlander med forskjellige typer blomster på, og la de henge rett nedover fra taket.

Vær kreativ med blomsterpynten - hva med å henge de som girlander i stedet? Foto: NTB Scanpix
Vær kreativ med blomsterpynten - hva med å henge de som girlander i stedet? Foto: NTB Scanpix Vis mer

10. Minimalistiske blomsterbuketter

Less is more, ikke sant? I stedet for en prangende, stor blomsterbukett, bør du vurdere å gå for en helt enkel en. Hvorfor ikke bare holde én fin, stor blomst? Det er like vakkert!

11. Jenga-gjestebok

Å slippe kreativiteten løs når det kommer til gjesteboken er alltid kult. I år bør du derimot droppe de evig populære polaroid-bildene til fordel for Jenga-brikker. La gjestene skrive navnet sitt på en Jenga-brikke i stedet - så har du det koseligste spillet noen sinne til bruk for resten av livet!

12. Hjemmelaget konfetti

Enkelt og billig - dersom bryllupet ditt ikke er av det største slaget, naturlig vis. Kjøp noen små flakonger, og ta med alt av papir og magasiner som ligger og samler støv til papirmaskinen på jobb!

Å lage egen konfetti er ikke så vanskelig eller tidkrevende! Foto: NTB Scanpix
Å lage egen konfetti er ikke så vanskelig eller tidkrevende! Foto: NTB Scanpix Vis mer

13. Invitasjoner i 3D

Mange synes det er hyggelig å ta vare på bryllupsinvitasjonen, så sørg for at den ser flott ut! I år er det kult å invitere ved hjelp av kort i 3D, slik at de gjør litt mer ut av seg når de står til utstilling på kjøkkenbenken.

15. Unik ankomst

Det er ikke absolutt alle tradisjoner man trenger å overholde - det er tross alt dere som bestemmer! For et helt uforglemmelig bryllup, finn en unik og annerledes måte å ankomme vielsen på. Hva med å ankomme på motorsykkel eller hest?

16. Rørt på Rådhuset

Du trenger ikke ha et storslått bryllup for at det skal bli mer ekte. Pinterest taler: å gifte seg på rådhuset uten noe videre styr er skikkelig populært!

Hjelvin og teamet hennes på Brudekjolen, erfarer derimot at færre bruder går for å gifte seg på rådhuset dersom de ikke ønsker å gifte seg i stor skala. Dette er fordi det er så mange alternative måter å gifte seg på nå til dags!

- De har ikke nødvendigvis det klassiske bryllupet i kirken og med stor fest lenger, men ofte utebryllup. For eksempel gjerne i hagen, i låven eller ved sjøen. Mange drar også nå til utlandet for å gifte seg på stranden eller i et slott, forteller hun.

Derimot legger hun til at de brudene som gifter seg på rådhuset, som regel vil ha hvit brudekjole uansett, men da gjerne en litt enklere kjole.

LES OGSÅ: Ekteskap - Hemmeligheten bak et langt ekteskap

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer