Samlivsproblemer

Disse forholdene klarer ikke terapeutene å redde

- For deg som opplever dette i forholdet ditt, vil jeg si: Kom deg ut!

SAMLIVSPROBLEMER: De aller fleste forhold mener terapeutene at det er mulig å redde, men det finnes likevel noen unntak hvor håpet er helt ute. FOTO: NTB
SAMLIVSPROBLEMER: De aller fleste forhold mener terapeutene at det er mulig å redde, men det finnes likevel noen unntak hvor håpet er helt ute. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Å være i et parforhold kan føles som det verste og det beste i hele verden. Man kan være så forelsket at alt i livet føles uvirkelig - som en drøm, og man kan ha det så vondt at alt virker meningsløst og mørkt.

Det er helt normalt å være knust etter et brudd, men for noen blir kjærlighetssorgen usunn - det er ikke uten grunn at det er skrevet store litterære verk om mennesker som ikke orker å leve uten sin utvalgte.

De vanligste årsakene til samlivsbrudd er at man oppdager at forholdet ikke består av noe annet enn fysisk tiltrekning, at man er mer forskjellig enn man trodde eller at forholdet ikke lenger gir det det ga i begynnelsen.

Noen par velger i så tilfelle å avslutte forholdet med én gang og på egenhånd - mens andre gir det en ekstra sjanse hos en parterapeut. Det kan lykkes - faktisk kan disse parene som velger å gå i terapi være blant de lykkeligste parene.

Men hvilke forhold er det egentlig terapeutene ikke klarer å redde? Hva slags problemer er så store at løpet er kjørt allerede før man ankommer terapirommet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer