Dating:

Disse navnene drar flest dates på nett

Å skifte navn for å bli attraktiv på Tinder er kanskje ikke aktuelt, men sjekk ut de andre triksene som gjør deg mer attraktiv ute på webben.

DATING: Det finnes noen strategier som er bedre enn andre når du dater via smarttelefonen. FOTO: NTB Scanpix
DATING: Det finnes noen strategier som er bedre enn andre når du dater via smarttelefonen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er mye som kan være med på å bedre sjansene dine på nettdatingsider, og Ifølge en ny undersøkelse nettdating-appen Happn har gjort er Ida og Andreas de navnene som trigger interessen vår mest når vi er på sjekkern.

Navn skaper forskjellige assosiasjoner hos oss, og er du kvinne og heter Ida, Silje eller Ingrid kan navnet ditt i seg selv hjelpe deg med å sanke likes. Er du på jakt etter mannen i ditt liv, er det ikke usannsynlig at du stopper litt opp på Andreas, Martin og Thomas, ifølge undersøkelsen.

Det er imidlertid ikke tatt høyde for hvilke navn som er vanligst hos de norske brukerne hos Happn og på hele listen med navn, som du kan se nederst i saken, vil du se at de også er ganske vanlige.

Finner du ikke navnet ditt på listen er det lite å bli fortvilet over, for det er mye som avgjør sjansene dine i nettdatingverdenen. Også Match.com har gjort flere kartleggingsundersøkelser som kan være med på å fortelle oss hva det er.

LES OGSÅ: Derfor byttet vi navn

Humor er like viktig som utseende

Ett råd er å tenke humor. Ifølge deres undersøkelser kan nemlig det å ha et litt morsomt bilde være like viktig som at det ser bra ut. Har du et bilde som har med litt av begge deler har du med andre ord et perfekt profilbilde.

Andre bildetips er å unngå bildene av deg sammen med en stor vennegjeng, droppe retusjering, og heller ikke ta selfiene i speilet på badet, med toalettet i bakgrunnen.

Det å ha bilder av deg selv sammen med hunden din er visst heller ikke så lurt, og heller ikke sexy poseringer. Ved sistnevnte er det spesielt damene som mister interessen, mens hver fjerde mann kan få interessen vekket av en litt dristig posering.

- Det er først og fremst kjempeviktig å vise frem sitt sanne jeg i datingprofilen, og ikke bruke ti år gamle bilder. Samtidig er det veldig effektivt å inkludere bilder som kan fungere som en samtalestarter, sier Linnéa Rinäs, som er Nordic Marketing Manager i Match.com.

LES OGSÅ: - Det er en fast oppskrift på hvordan du fremstiller deg

Bruk bilder som kan starte samtaler

Dette betyr altså at et bilde fra fjellklatringen i fjor sommer, eller surfing på Bali godt kan få plass selv om det ikke representerer hverdagen din.

- For selv om du ikke surfer på Bali eller vandrer i fjellet til daglig, så kan kanskje et slikt bilde være en fin måte å illustrere din eventyrlystne side – om du har en. Det handler enkelt om å finne kombinasjonen av bilder som representerer deg aller best, sier hun videre.

Samtidig er det ikke eventyrlyst som er viktigst når vi søker til nettet i jakten på en partner. Viktigere er det at du er morsom, pålitelig og følsom, ifølge en annen undersøkelse gjort blant datingtjenestens brukere. Heller ikke utdanningen, jobben din eller lommeboka er noe du trenger å vise frem i profiltekst eller i bildene.

- Profilteksten bør gi et godt inntrykk av hvem du er, men trenger ikke være for detaljert. Du har laget et bedre grunnlag for daten om du og din date har koll på hverandres interesser, men for å holde på spenningen under selve daten kan det være fint å ikke legge alle kortene på bordet med én gang.

Den absolutt største feilen du gjør om du skal lykkes på nett er å droppe tekst eller bilde helt. Ellers er det også lurt å unngå å skryte altfor mye av seg selv, og også skrivefeil kan være en turn off for mange.

LES OGSÅ: Dette synes gutta om sex på første date

IKKE VENT FOR LENGE: Det er vanskelig å bli ordentlig godt kjent på nettet, og etter en liten stund bør dere ta med datingen ut i det virkelige liv.
IKKE VENT FOR LENGE: Det er vanskelig å bli ordentlig godt kjent på nettet, og etter en liten stund bør dere ta med datingen ut i det virkelige liv. Vis mer

Det magiske tallet er fem

Ifølge Rinäs er det ikke så farlig hvor mange bilder du laster opp, så lenge de sammen gir et godt bilde av hvem du er. Ifølge Happn-undersøkelsen finnes det imidlertid et magisk tall.

- Det beste er å ha fem bilder. Vi ser at de som har det i gjennomsnitt får flere likes, forteller Clarie Certain, som er Head of trends i Happn. Hun råder til å gjøre deg litt flid med bildene, samt til å unngå både for mange selfies og for mange gruppebilder. Vil du illustrere at du har gode venner, kan det enkelt gjøres ved at de står bak kameraet. Altså at noen andre har tatt bildet av deg.

- Mange har flere bilder av sge sammen med venner, men det er det ikke veldig viktig for daten å se, sier Certin, og påpeker at det er viktig at de andre nettdaterne ikke må bruke tid på å finne ut av hvem i flokken det egentlig er som er deg.

- Og profilteksten bør være kort, og jeg tenker maks to linjer. Folk orker ikke å lese for mye, og det er bedre å spare det til dere møtes, sier hun.

Her råder hun også til å alltid få med hva som er grunnen til at du nettdater. Er du på jakt etter drømmemannen, en one night stand eller vil du bare ha det litt gøy?

LES OGSÅ: 5 viktige ting dere bør prate om FØR dere blir sammen

- Holder ikke å si «hei»

Så var det det å få ham i «tale»:

- Når du tar kontakt med noen så bør du unnå å bare si «hei» sammen med vedkommendes navn. Det holder ikke. I stedet kan du se på bildene hans og nevne noe du ser i bakgrunnen, eller kanskje du finner noe i profilteksten du kan snakke om, foreslår hun. Har du sett at dere ofte er i samme område kan du bruke det og spørre om han jobber i nærheten eller om han kjenner til favorittkafeen din.

Og etter at du har fått samtalen i gang bør du ikke drøye for lenge før du møter daten din utenfor nettet.

- Poenget med å nettdate er jo at man skal møte mennesker, påpeker Certain. Kommuniserer dere lenge sammen i appen eller på nettet uten å møtes vil du danne deg et eget bilde av vedkommende, uten å egentlig ha nok å bygge det på. Da kan du oppleve å bli ganske overrasket når dere først møtes.

- Når det har gått flere uker, så er det etter min mening blitt til et virituelt forhold. Det finnes ingen regel og så tenker jeg at det kommer mer an på samtalen enn på tid. Om dere har utvekslet hundre meldinger på fire dager, så trenger dere kanskje ikke vente lenger.

LES OGSÅ: Slik vet du at han er den rette

De mest populære navnene:

Menn:

 • Andreas
 • Martin
 • Thomas
 • Stian
 • Anders
 • Fredrik
 • Marius
 • Lars
 • Eirik
 • Henrik

Kvinner:

 • Ida
 • Silje
 • Ingrid
 • Maria
 • Camilla
 • Karoline
 • Julie
 • Marte
 • Kristine
 • Martine

LES OGSÅ: Derfor ender tilfeldig sex på fylla sjeldent bra

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer