Parforhold:

Disse parene står bedre rustet for å takle «julestresset»

Samlivsekspertene er enige: Tar dere disse grepene allerede nå i november, reduserer dere risikoen for at stress og krangling ødelegger jula.

FRIKSJON: Når julestresset tar overhånd, kan underliggende følelser og konflikter komme til overflaten. – Ikke rart det blir friksjon i forholdet, sier ekspert. FOTO: NTB
FRIKSJON: Når julestresset tar overhånd, kan underliggende følelser og konflikter komme til overflaten. – Ikke rart det blir friksjon i forholdet, sier ekspert. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I tiden etter ferier opplever samlivsterapeuter stor pågang av fortvilte par.

Vi ønsker gjerne at julen skal være en tid med ro, etterlengtet familietid og idyll. Men sannheten for mange er at det er en kilde til mye stress - noe som igjen kan påvirke stemningen i parforholdet og i familien.

Kanskje ser du tilbake på fjorårets juleferie med skrekk og gru - du husker stresset med å ordne alt som måtte ordnes, en partner som ikke stilte opp slik du ønsket og påfølgende krangler om det.

Hvorfor blir jula slik for mange par? Hva krangler vi egentlig om? Og hvordan kan vi tilrettelegge slik at desember ikke blir en uutholdelig måned full av konflikter og dårlig stemning?

Her får du ekspertenes aller beste råd til hvordan dere kan stå godt rustet som par - før julestresset begynner.

– Ikke rart det tærer på forholdet

Stress generelt sliter på parforhold, forteller Trine Huseby til KK. Hun er samlivsterapeut og driver av fagbloggen trinehuseby.no med teknikker og inspirasjon til par.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer