Ghosting:

Disse personen ghoster andre mest

At kynikeren er en hensynsløs ghoster er kanskje ingen bombe, men den andre kategorien ghostere overrasker!

DATEN SLUTTER Å SVARE: Hvem er det egentlig som «ghoster» og hvem er det som blir «ghostet» ? Flere personlighetstrekk kan være avgjørende. FOTO: NTB
DATEN SLUTTER Å SVARE: Hvem er det egentlig som «ghoster» og hvem er det som blir «ghostet» ? Flere personlighetstrekk kan være avgjørende. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Dere har gjerne datet en stund, du koser deg og begynner å få litt følelser, men plutselig hører du ikke noe mer fra han. Du sender en melding eller to, men får ikke svar. Så ser du at han har slettet deg som venn i sosiale medier eller i verste fall blokkert deg uten forvarsel... Hva skjedde?

Ghosting er et fenomen som handler om at daten din plutselig dumper deg uten å gi beskjed. Personen slutter bare å ta kontakt eller svare på henvendelser fra deg, og blir som et usynlig spøkelse. Det er der navnet «ghosting» kommer fra.

I en nylig gjennomført studie sa rundt 25 prosent av personene at de hadde blitt ghostet av noen de var sammen med. Ikke overraskende følte de fleste at det ikke var en passende måte å avslutte et forhold på, og jo mer alvorlig forholdet var desto mer upassende følte de det var.

En slik måte å dumpe noen på blir beskrevet som umodent og unødvendig, og gjør det vanskelig å gå videre fordi du ikke forstår hva som skjedde eller hva som er grunnen til at du ble dumpet.

Men hvem er det egentlig som «ghoster» og hvem er det som blir «ghostet»?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer