Psykopater og narsissister

Disse personene faller oftere for psykopater og narsissister

Forskning viser at det er spesielt én type mennesker som faller for disse mørke personlighetene.

MØRKE PERSONLIGHETSTREKK: I tillegg til å være egoistiske, grandiose, aggressive og usosiale, kan psykopater og narsissister også være veldig manipulerende - men også sjarmerende. FOTO: NTB
MØRKE PERSONLIGHETSTREKK: I tillegg til å være egoistiske, grandiose, aggressive og usosiale, kan psykopater og narsissister også være veldig manipulerende - men også sjarmerende. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Har du hørt om «The Dark Triad» eller «Den mørke triaden»? Det er et tema i psykologi som fokuserer på tre personlighetstrekk: narsissisme, machiavellisme og psykopati. Bruk av begrepet «mørke» innebærer at personer som innehar disse egenskapene har ondskapsfull kvaliteter.

I tillegg til å være egoistiske, grandiose, aggressive og usosiale, kan disse personene være veldig manipulerende - men også sjarmerende. I alle fall i starten.

Opp gjennom årene har vi skrevet en rekke saker om denne typen personlighetstrekk. Frykter du selv at du er psykopat, tegnene på at du er i et forhold med en narsissist og slik forlater du en psykopat er bare noen av dem. I tillegg har vi skrevet om «Nina» som klarte å stå opp for seg selv og gjøre det slutt med psykopaten hun hadde bodd sammen med i 20 år.

Og nå tenker du kanskje «Hvordan kunne hun falle for han? Han huket jo av alle boksene til en psykopat». Vel, det er ikke alltid like åpenbart. Noen skjuler tegnene bedre enn andre, og dermed er det heller ikke uvanlig å forelske seg i disse personene som befinner seg i den mørke triaden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer