FANTASIER: Enkelte fantasier er vanlige blant kvinner. FOTO: NTB Scanpix
FANTASIER: Enkelte fantasier er vanlige blant kvinner. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Sex:

Disse sexfantasiene går igjen hos kvinner

- Det er tydelig at nordmenn har blitt frekkere og at flere ønsker å utforske fantasiene, både i og utenfor soverommet.

Publisert

De fleste av oss har en form for sexfantasi, enten det er en uskyldig drøm om kjæresten vår eller en litt mer hardcore fantasi. Selv om ikke alle snakker så høyt om slike fantasier, er sjansen stor for at du ikke er alene om det du drømmer om.

Cecilie Kjensli er sexinspirator og innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no, og driver en populær sex- og samlivblogg.

- Kvinner fantaserer ofte om ting de ikke har gjort, for det fine med erotiske fantasier, og dagdrømmeri, er at du kan gjøre alt du har lyst til, men som du kanskje ikke har muligheten til, eller tør å gjøre i det virkelige liv, sier Kjensli til KK.

LES OGSÅ: Slik forteller du daten hva du liker i senga

Disse fantasiene går igjen

Hun forklarer at det er noen fantasier som går igjen hos kvinner:

- Typiske fantasier er drømmen om trekant eller gruppesex. Spontan sex med en fremmed, kanskje på et toalett, eller at du blir invitert med opp på hotellrommet, kommer og høyt opp på lista. Så har du forbudt sex. Sex med mannen til en venninne, eller kona til en kamerat, sier hun.

I tillegg tenner kvinner lett på såkalt «pikekos»:

- Og lesbesex kommer vel omtrent øverst på lista etter hva damer søker etter når vi er kåte og er klar for en liten porno-seanse på nett.

Så har vi erotisk lek med dominans og underkastelse. Kjensli trekker frem Fifty Shades-bøkene som et eksempel, og hvor mange av bøkene som ble solgt. Også drømmen om en eldre og erfaren partner som kan lære deg opp, er populær, forklarer hun.

- Det samme er analsex, som kan være kjempegodt hvis det utføres riktig. Men vi drømmer ikke bare om det forbudte eller fremmede. Vi drømmer faktisk også om sex med kjæresten/partneren. Hvem skulle tro at noe så enkelt som å se den andre onanere, og nyte seg selv, ville være en spennende opplevelse, men det er altså det, sier Kjensli. (Psst! Visste du at seksuelle fantasier om kjæresten kan styrke forholdet?)

LES OGSÅ: Når den ene liker «røff» sex

DOMINANS OG UNDERKASTELSE: Flere kvinner tenner på tanken om dominanse. FOTO: Shutterstock
DOMINANS OG UNDERKASTELSE: Flere kvinner tenner på tanken om dominanse. FOTO: Shutterstock Vis mer

- Kvinner kan skamme seg over det utroligste

Sex og kropp er knyttet til skam for noen, men om du ønsker å prøve ut en fantasi må du tørre å si det høyt, for eksempel til partneren din.

- Kvinner kan skamme seg over det utroligste. Til og med over å være kåte og ha lyst på sex, noe som er det mest naturlige i hele verden. Vi er skapt sånn, og vi har ikke bare sex fordi vi skal formere oss heller. Vi har det fordi det er deilig, og fordi det knytter oss sammen.

Hun understreker at vi har forskjellige lyster, og om du drømmer om noe annet som kanskje er innenfor rekkevidden, så er det absolutt mulig å leve det ut, nå som det er enklere å finne likesinnede på nett - uten at du skal være uforsiktig!

- Noen ganger kan det være lurt å holde drømmene for seg selv, men det kan godt tenkes at du får med den du er sammen med på leken også. Det er ikke sikkert, men du vet ikke før du har prøvd. Det er lett å bli passiv, fordi man synes det er flaut å avsløre hva som tenner og virker opphissende. Hvis så er tilfelle, så kan du i det minste ha masse glede av å ha et indre spennende og hemmelig sexliv, sier Kjensli.

LES OGSÅ: Partnerbytte: - Det er spennende å se et annet par ha sex ved siden av oss

Mer vanlig å snakke om fantasier

Dorthea Berge er nettredaktør og presseansvarlig for Kondomeriet, som i 2016 gjennomførte en landsdekkende undersøkelse i samarbeid med Norstat og Brand Cognition om nordmenns sexvaner.

- For mange er fantasier noe intimt som man ikke ønsker å dele med andre, og bare 50 prosent av nordmenn oppgir at de snakker med partneren sin om sine seksuelle fantasier. Her ser vi også stor forskjell på menn og kvinner: bare 45 prosent av kvinner snakker om fantasier med partneren sin, mot 55 prosent av menn, sier Berge til KK.

Berge sier at Kondomeriet har inntrykk av at det har blitt mer vanlig både for kvinner og menn å snakke om fantasier. Hun trekker også frem «Fifty Shades of Grey», og sier at trilogien har spilt en stor rolle i det å normalisere seksuelle fantasier og senke terskelen for å snakke om dem.

- Da den første filmen premierte kinoene opplevde vi en økning på hele 208 prosent i kategorien «frekke leker» sammenlignet med året før. Lignende tall har vi sett hvert år siden, og salget av frekke leker fortsetter å øke selv uten filmene på skjermen.

ÅPEN: 50% av nordmenn oppgir at de snakker med partneren sin om sine seksuelle fantasier, ifølge undersøkelse. FOTO: Shutterstuck
ÅPEN: 50% av nordmenn oppgir at de snakker med partneren sin om sine seksuelle fantasier, ifølge undersøkelse. FOTO: Shutterstuck Vis mer

- Tydelig at nordmenn har blitt frekkere

- Seksuelle fantasier kan være opphissende, og det å fantasere er for mange en naturlig del av et godt sexliv. Men det er viktig å huske på at det å ha en fantasi ikke nødvendigvis betyr at man ønsker å realisere den, sier Berge.

Hun henviser til undersøkelsen, som viser en betydelig forskjell mellom fantasiene som er oppgitt at man har, og de man har gjennomført.

- Ser dere noen spesielle trender blant norske kvinner?

- De siste årene har vi sett en enorm økning i salget av alt fra lette bondageutstyr som håndjern og blindfolds til frekkere saker som pisker og håndlenker. Spesielt de enkle tingene som håndjern og bondagesett har blitt utrolig populære og etterspørselen ser ikke ut til å stoppe, sier Berge.

Hun sier at dette tyder på at mange spiller ut fantasiene hjemme med partneren, da det ikke er produkter man bruker alene.

- Det er tydelig at nordmenn har blitt frekkere og at flere ønsker å utforske fantasiene, både i og utenfor soverommet.

LES OGSÅ: Her er sextipsene vi ikke kan få nok av

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer