Sex

Disse tre sexstillingene øker sjansen for orgasme

- Om man får orgasme kommer an på mer enn kun sexposisjonen.

SEXPOSISJONENE DU FÅR ORGASME I: Har du lagt merke til at det spesielt er noen posisjoner du får oftest orgasme i? Ifølge ekspertene er det veldig vanlig av spesielt en årsak. Foto: Shutterstock / Photographee.eu
SEXPOSISJONENE DU FÅR ORGASME I: Har du lagt merke til at det spesielt er noen posisjoner du får oftest orgasme i? Ifølge ekspertene er det veldig vanlig av spesielt en årsak. Foto: Shutterstock / Photographee.eu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trodde du at du måtte kunne Kama Sutra utenatt for å få den beste sexopplevelsen? Eller at du måtte være sikkelig kreativ i senga? Vel, tvert imot! 

Ifølge en spørreundersøkelse utført av Men's Health på 500 kvinnelige lesere av Women's Health, kom det nemlig frem at posisjonen som får oss kvinner til å komme oftest er tre av de vi er mest kjent med!

På toppen av listen kom «Cowgirl» eller kvinnen på toppen med 35 prosent, deretter kom «doggy style» med 25 og misjonær med 23 prosent. Selv om undersøkelsen kun er basert på et knippe utvalgte kvinner, er ikke funnene overraskende. 

- Stillingene som kom frem i undersøkelsen er de jeg også har erfart og hørt at kvinner foretrekker, sier spesialist i sexologiskrådgiving Siv Gamnes til KK.no.

LES OGSÅ: Orgasme-garantisten: Vidunderet mellom beina

- Kvinner får orgasme når klitoris blir stimulert 

Til tross for at hun er enig med funnene foreslår hun likevel at man kan avanserer dem litt, for å oppnå optimal effekt.

- I forhold til misjoner for eksempel, så tenker jeg at man kan variere mellom at han har beina i mellom dine og at du strekker dine bein mellom hans. Da har du mye mer kontroll på bekkenet, og noe av det viktigste for kvinner når de ønsker å oppnå orgasme er å bruke bekkenet. Det å bare ligge der med han mellom beina og la han jobbe vil gi skikkelig friksjon

Også Kathrine Berling, sexolog og orgasmeekspert, er enig med Gamnes og legger til at det er sjeldent at kvinner får orgasme kun ved ren penetrering og at man derfor må være flink til å variere stillingene ut i fra egen kropp.

- Det er slik at de fleste kvinner for orgasme når klitoris blir stimulert. Så for at en kvinne skal komme i misjonær stilling vil det si at mannen enten må løfte seg opp på begge armene slik at du selv kan stimulere din egen klitoris eller han må penetrere deg på en slik måte at han gnisser mot klitorisen din, sier Berling og legger til:

- Men her vil for eksempel hvor høyt eller lavt kvinnens klitoris er plassert også være avgjørende.

ORGASME: Kathrine Berling, sexolog og orgasmeekspert, forteller det er sjeldent at kvinner får orgasme kun ved ren penetrering og at man derfor må være flink til å variere stillingene ut i fra egen kropp. Foto: Shutterstock / oneinchpunch
ORGASME: Kathrine Berling, sexolog og orgasmeekspert, forteller det er sjeldent at kvinner får orgasme kun ved ren penetrering og at man derfor må være flink til å variere stillingene ut i fra egen kropp. Foto: Shutterstock / oneinchpunch Vis mer

LES OGSÅ: - Flere kvinner ligger helt stille under samleie og lar mannen gjøre jobben

Når det kommer til «doggy style» kan du variere mellom å lene deg på håndflatene eller på albuene avhengig av hva du føler passer best, forklarer Berling. Og når du sitter på toppen kan du for eksempel enten sitte oppreist eller legge deg ned på brystet hans. I tillegg legger hun til en stilling hun tror ville vært med i toppen, dersom flere var kjent med den.

- Saksen, hvor man ligger på ryggen med hodene fra hverandre og med underlivene mot hverandre, er i likhet med stillingene i undersøkelsen et godt alternativ. Stillingen gir mulighet til alt: Du kan ha øyenkontakt, du kan få gnissingen, berøre deg selv om du foretrekker det, i tillegg til at han kan ta på deg og penetrere deg samtidig, forklarer Berling.

- Vi bør slutte å jakte på orgasmen gjennom penitrativ-sex

Cecilie Kjensli, sexinspirator og innehaver av nettbutikken Cpunktet.no, som for øyeblikket også er aktuell med boken «Sex fra Ah til Åh...», understreker til KK.no at det ikke er mange kvinner som får orgasme kun ved penetrering og at det derfor er disse stillingene kan øke sjansen for orgasme.

- Vi bør slutte å jakte på orgasmen gjennom penitrativ-sex. Klitoris er nytelsesorganet vårt, og det er mer problematisk å stimulere denne magiske kroppsdelen på annet vis, sier Kjensli og fortsetter:

- Men det som er lett å glemme er at dette selvfølgelig lar seg kombinere. Hvis mannen penetrerer er det best at kvinnen stimulerer sin egen klitoris med fingrene eller en behagelig vibrator. Med den siste varianten er det hele ganske enkelt.

Kjensli forklarer at samleie er mer en bare å putte en penis inn i vagina, da det funker bedre for mannen enn for kvinnen. Ifølge henne er kunsten å finne en vinkling som gjør at penis jobber og presser mot det berømte g-punktet, i tillegg til at man rett og slett skal styre mer selv.

LES OGSÅ: Orgasmen som er tabu for kvinnen

- Det beste er å ta styringen selv ved for eksempel å sitte oppå i den klassiske ridestillingen. Da kan man gnisse og presse klitoris mot bekkenet til mannen. Husk igjen at samleiet ikke er en handsfree sone, så bruk fingrene, forteller Kjensli.

Kjensli får støtte fra både Gamnes og Berling, som også forteller at det er stimuleringen av klitoris som er hemmeligheten bak at akkurat disse stillingene øker sjansen for orgasme.

- Stillingene gir mange muligheter for å stimulere klitoris på best mulig måte. De gir både deg og partneren din tilgang til klitoris, i tillegg til at de gir mulighet til friksjon og gnissing, forklarer Gamnes.

LES OGSÅ: De fem farligste sexstillingene

- At en stilling er god for en kvinne betyr ikke at den er god for en annen

Men selv om om alle ekspertene er enige om at «cowgirl» «doggy style» og misjonær er «orgasmefremmende» stillinger understreker de likevel at det ikke finnes noen fasitsvar for hvilken stillinger som gir orgasme.

- At en stilling er god for en kvinne betyr ikke at den er god for en annen. Man kan ikke si at denne, denne og denne stillingen er de beste, for det vil variere fra kvinne til kvinne. «Cowgirl» kan for eksempel være helt fantastisk for noen mens for andre vil den være helt ok, sier Berling og presiserer:

- Om man får orgasme kommer an på mer enn kun sexposisjonen. Det kommer an på anatomi, på hvordan man får orgasme, kroppsbygning, hvor klitorisen står, også videre. Men selvfølgelig er det noen stillinger, som for eksempel de fra undersøkelsen, som for mange kvinner kan øke sjansen for orgasme.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer