Du leser nå KK pluss

Sex og samliv:

- Ditt vanlige sexliv er godt nok

Oftere, villere, bedre. Eller hva? To eksperter mener at vi skal droppe forestillingene om det saftige sexlivet, og i stedet glede oss over at vi er helt normale og jevnt kjedelige i senga. Det er nemlig bra det.

SEX OG SAMLIV: Ekspertene mener vi skal glede oss over at vi er helt normale og jevnt kjedelige i senga. FOTO: NTB scanpix
SEX OG SAMLIV: Ekspertene mener vi skal glede oss over at vi er helt normale og jevnt kjedelige i senga. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har en norm om at for å ha et godt liv, så må vi ha hyppig sex. Men mennesket kan faktisk utmerket godt leve uten sex. Det er intimitet og nærvær vi ikke kan leve uten, og det er to fullstendig forskjellige ting, sier terapeut Lucy Vittrup.

Puh.

De fleste par har sex en gang i uka

Er det noe som kan gi kvinner en følelse av utilstrekkelighet, så er det populærkulturens bilde av hva det gode sexliv er. For det er helt tydelig noe vi selv ikke har. Både sexolog Sara Skaarup og terapeut, forfatter og lærer Lucy Vittrup ser en trist tendens for parforholdet i øyeblikket, nemlig at vi har utviklet en performance-seksualitet. Noe som er ergerlig – også for parforholdet, sier hun.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

KK Pluss - mer av virkeligheten

Over 50 kvalitetsartikler hver måned. Prisvinnende reportasjer og avsløringer. Premium format og lekker presentasjon

199,-/måned

ABONNER PÅ KK PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer