Sexleketøy i julegave:

- Du gir ikke en penispumpe til mannen din, så fremt han ikke ønsker seg en

Det har blitt mer vanlig å gi sexleketøy i julegaver, men det er ikke alle pirrende gaver som slår like godt an.

DISKRET: Sexleketøy kan være en super julegave, hvis det gjøres riktig. FOTO: NTB Scanpix
DISKRET: Sexleketøy kan være en super julegave, hvis det gjøres riktig. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hvert år sliter vi med det samme: hva skal vi kjøpe i julegave? Vi har alle noen som det er utrolig vanskelig å kjøpe gave til – enten fordi de er kresne, eller fordi de bare har alt. Kanskje er det en god venninne, eller kanskje er det kjæresten (det er ofte kjæresten).

Tanken har kanskje slått deg, hva om du kjøper et sexleketøy. Det er jo gøy, eller?

– Å introdusere et sexleketøy for partneren sin kan virke litt skummelt for mange, men hver tredje nordmann eier i et sexleketøy. Det er med andre ord helt normalt, sier Dorthea Berge, som er nettredaktør og presseansvarlig hos Kondomeriet, til KK.no.

Ikke bare er det vanlig å eie et sexleketøy, det har også blitt langt vanligere å gi det i gave. Så kanskje er det dette som er julegaveløsningen for «den som har alt».

– Jeg tror absolutt at det har blitt vanligere å gi slike gaver. Det er nok mer innafor nå enn for bare noen år tilbake, fordi det er mer åpenhet rundt det, og det er lettere tilgjengelig, forteller spesialist i sexologisk rådgivning, Siv Gamnes, til KK.

LES OGSÅ: - Jeg ville aldri forlatt ham fordi sexlivet vårt har blitt amputert

Ønsker du god mottakelse? Ikke legg gaven under treet

Sexleketøy er ikke gaver som bare er forbeholdt partnere, det kan også være en venninnegave man gir for moroskyld. Bare sørg for at mottakeren synes det er like gøy som du.

– Tenk gjennom hvem du vil gi slike gaver til, og vær sikker på at dette går hjem hos mottaker. Noen kan jo i verste fall bli støtt. Er det partner eller venner så kjenner man dem såpass godt at man vet hvordan det vil bli tatt imot. Men så må du jo ta i betraktning at gaven kan bli åpnet i stua foran bestemor, så det er en del hensyn å ta, påpeker Gamnes.

Når det kommer til gaver sies det jo gjerne at det er tanken som teller, og det kan være lurt å kun gi slike gaver hvis du har gode hensikter.

– I mange tilfeller tenker jeg at det er helt innafor om det er ment som en positiv greie. Hvis du tenker å gi et sexleketøy som et hint om at det er noe du ikke synes er bra nok i sexlivet, så er det kanskje ikke like lurt, forteller hun.

VIBRATOR: Dorthea Berge, nettredaktør og presseansvarlig hos Kondomeriet. Foto: Kondomeriet.
VIBRATOR: Dorthea Berge, nettredaktør og presseansvarlig hos Kondomeriet. Foto: Kondomeriet. Vis mer

Også Cecilie Kjensli, som er sexinspirator, forfatter av boken Sex fra Ah til Åh og innehaver av den lille erotiske nettbutikken Cpunktet.no, mener sexleketøy er supre julegaver å gi bort, men kanskje ikke til hele familien.

– Kjærester og gode venner vil garantert sette pris på det, særlig fordi det finnes så mye fint. Det gir ikke lenger en flau smak i munnen å åpne en juicy gave, så fremt man åpner den i riktig lag. Selv ga jeg et familiemedlem en vibrator i en gang, og det ble ikke helt satt pris på der og da, selv om den gjorde det i ettertid, forteller hun til KK.no.

Sexlekteøy kan være en gave noen alltid har ønsket seg, men aldri turt å kjøpe selv. Skal du gi bort slike gaver anbefaler hun at du er litt diskret, for det er ikke sikkert at gaven blir like godt mottatt hvis den må åpnes i påsyn av mor, far og «tante Hjørdis».

– Hvis man har en lattermild og åpen familie, kan du vurdere om det er gøy å legge gaven under juletreet, slik at alle får seg en god latter og kanskje selv bestemor blir litt misunnelig. Alternativt kan du gi en liten gave med et kort oppi hvor det står at den egentlige gaven ligger et annet sted, sier Kjensli og legger til:

– Du kan og eventuelt gi en morgen-julegave på senga, sånn at dere begge kan få uttelling for den. Eller vente med den til dere legger dere, som en deilig avslutning på julekvelden. Det er lov å være litt utspekulert ikke sant?

LES OGSÅ: - Forskjellig sexlyst og manglende orgasme går igjen hos par

Dette bør du gå for (og dette bør du styre unna)

Sexleketøy er kanskje ikke gaven de fleste legger under juletreet, men heller en spennende overraskelse man gir på privaten. Men hva bør man egentlig gå for hvis gaven skal falle i smak?

– Er det første gang man skal overraske med et leketøy kan det være lurt å gå for noe lite og delikat. Som en klitorisvibrator til henne, eller en vibrerende penisring til han – sistnevnte er en perfekt gave å gi til både mannen eller kjæresten, men også den single kameraten som «har alt», anbefaler Berge.

Vibrerende penisringer til menn selges det mye av før jul, men mange er også ute etter siste nytt på markedet.

SEXINSPIRATOR: Cecilie Kjensli, forfatter og eier av nettbutikken Cpunktet.no. Foto: Tørid Gjendal - Cpunktet.no
SEXINSPIRATOR: Cecilie Kjensli, forfatter og eier av nettbutikken Cpunktet.no. Foto: Tørid Gjendal - Cpunktet.no Vis mer

– I år vil den mest spennende nyheten være Focus Sonic, med en helt ny teknologi som gjør at den stimulerer klitoris med hele 31 000 vibrasjoner i minuttet. Vi er også sikker på at nyheten Pavé kommer til å bli årets store julegave. Pavé er en serie med delikate vibratorer som er dekorert med små Pavékrystaller, forteller hun.

Ønsker du å være litt mer forsiktig kan du gi bort et leketøy med litt flere bruksområder, som for eksempel Magisk Massasjestav fra Mer Lyst. Denne kan brukes til både klitoris og ømme muskler.

Ifølge Kjensli kan det være en god idé å gå for de leketøyene som er mest populære, for eksempel Womanizer, eller en funksjonell vibrator som The Swan Wand. Begge disse har faktisk fått topp score av KK tidligere.

– Til mannen finnes det også etter hvert mange fine produkter som han vil kunne ha glede av alene eller sammen med deg. Og vil du gi en gave til dere begge, så finnes det fine Fifty shades-inspirerte gavesett som dere kan leke med igjennom hele romjula, foreslår Kjensli.

Er du usikker på mottakelsen kan det være lurt å gå for noe litt tryggere, for eksempel er glidemidler, oljer og sexy undertøy alltid en vinner. Et annet tips er å holde seg unna gaver som kan virke fornærmende.

– Det er nok ikke alle pirrende gaver som slår like godt an. Du gir ikke en penispumpe til mannen din, så fremt han ikke ønsker seg en. Det blir som å gi en badevekt i gave, til en som sliter med vekta, sier hun.

LES OGSÅ: Slik kan vibratoren ødelegge for deg

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer