Forskere avkrefter:

Du ligner ikke mer og mer på kjæresten din

Men ofte er dere like allerede i starten av forholdet.

LIKE GENER: - Flere studier viser at partnere er mer genetisk like hverandre enn forventet hvis det var helt tilfeldig. Så vi velger de som er like oss, også genetisk, sier eksperten.
LIKE GENER: - Flere studier viser at partnere er mer genetisk like hverandre enn forventet hvis det var helt tilfeldig. Så vi velger de som er like oss, også genetisk, sier eksperten. Vis mer
Publisert

Har du fått høre at du og kjæresten din ligner på hverandre? Eller kjenner du par som er veldig like på mange områder, som klesstil, politiske meninger og interesser?

Det heter at like barn leker best, og det er ikke uvanlig å se eldre ektepar som etter et langt samliv kler seg likt, beveger seg likt, snakker likt og har mange av de samme meningene og holdningene. Det er også en del som får høre at de ligner på kjæresten sin allerede i starten av forholdet.

Hvem har vel ikke fnist litt av venninner som plutselig får akkurat samme interesser og meninger som den nye kjæresten, eller som legger om klesstilen for å tilpasse seg den de er forelsket i?

Det er lett å tenke at alle par blir likere hverandre på alle områder i langvarige forhold, også utseendemessig. Dette er noe som har interessert psykologer i mange år, og teorien om at ansiktene til par ser likere ut med tiden kom på banen allerede på 1980-tallet. Da ble det publisert en studie som konkluderte med at ektepar ble likere med årene. Jo lykkeligere de var, jo likere ble de.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer