Avvisning

- Du sier jo ikke nei, du sier «hadde jeg ikke hatt kjæreste så…»

Vi må lære jenter at de ikke trenger å ta så mye hensyn hele tiden, mener psykolog.

UKLARE SIGNALER: Mange kvinner avviser på en klønete måte fordi de er veldig redde for å såre. Foto: Shutterstock / LuckyN
UKLARE SIGNALER: Mange kvinner avviser på en klønete måte fordi de er veldig redde for å såre. Foto: Shutterstock / LuckyN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har alle møtt sånne typer, du vet sånne mannfolk som bare aldri tar hintet. Han bare fortsetter å sende deg hyggelige meldinger på Facebook, fortsetter å spørre om dere skal «finne på noe», og du fortsetter å svare at det passer veldig dårlig denne uka.

Snart må han jo skjønne at du ikke er interessert.

Det gjør han nok ikke. Og det er ikke bare fordi han er dårlig på å lese mellom linjene. Mange kvinner er nemlig fryktelig dårlige til å avvise.

– Det kan jeg vel si ganske trygt ja på. En av grunnene tror jeg er at mange kvinner selv har litt bedre utviklet intuisjon, og er flink til å lese situasjonen. Så har vi forventninger om at menn også er like flinke til det, sier Siv Gamnes, spesialist i sexologisk rådgivning til KK.no.

– Det er så mange kvinner som sier «han bør jo skjønne det», men ofte gjør de ikke det, legger hun til.

LES OGSÅ: - Menn som ikke aksepterer et nei, velger ofte kvinner som er dårlige på å si nei

Redd for å såre og å bli mislikt

Du har helt sikkert selv gått i denne fella på en fuktig bytur. Og en av de unnskyldningene mange av oss liker å ty til er klassikeren «beklager, jeg har kjæreste» - uavhengig om det er sant eller ikke. Sånn, nå tenker jeg han gir seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer