Onani

Ekspert om ny sexundersøkelse: - Fryktelig triste tall for kvinnene

Vi har hørt med tre sexologer - er onani blant kvinner fremdeles tabubelagt?

ONANI: - Vi har heldigvis begynt å bevege oss i riktig retning, og kvinner tar mer og mer kontroll på å utforske egen kropp, sier sexolog. Men menn onanerer fremdeles oftere enn kvinner. FOTO: NTB
ONANI: - Vi har heldigvis begynt å bevege oss i riktig retning, og kvinner tar mer og mer kontroll på å utforske egen kropp, sier sexolog. Men menn onanerer fremdeles oftere enn kvinner. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

KK har tidligere skrevet om at vi bør onanere jevnlig, fordi det rett og slett er sunt for oss. På grunn av utskillelsen av endorfiner og lykkehormonet oksytocin, kan onani være gunstig for helse og velvære, og det er et veldig bra middel mot stress.

Men i samme artikkel kom det også frem at det fremdeles er mye skam forbundet med jenter og onani, og at menn onanerer mye oftere enn kvinner. Og ifølge en fersk undersøkelse, kan det tyde på at det fremdeles er slik.

Menn onanerer mer enn kvinner

KK har fått tilsendt tall fra en sexundersøkelse gjennomført av YouGov for nytelse.no.

Undersøkelsen kartlegger nordmenns sexvaner, og viser blant annet tall på hvor ofte nordmenn onanerer.

Dette var noe var det de fant:

  • Det vanligste er å onanere én gang i uken
  • Halvparten av menn (52 %) sier de onanerer 2 - 3 ganger i uken eller oftere, tilsvarende andel blant kvinner er 19 %
  • Onanifrekvensen synker med økende alder. Halvparten av de under 30 (51 %) sier de onanerer mer enn 2-3 ganger i uken. Tilsvarende andel blant de på 50 + år er 27 %

En gjennomsnittlig nordmann onanerer altså omtrent én gang i uken - men menn onanerer mye mer enn kvinner, og de unge onanerer mer enn de på 50 pluss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer