Samlivsbrudd:

Ekspert om samlivsbrudd: - Du trenger ikke «closure»

«Jeg må bare spørre om én siste ting». Tja, må du egentlig det?

FJERNER IKKE UBEHAGET: - Noen leter etter closure og en avslutning fordi de vil fjerne ubehaget etter et brudd. Men du trenger ikke en dialog, du trenger å lukke døren, råder eksperten. FOTO: NTB
FJERNER IKKE UBEHAGET: - Noen leter etter closure og en avslutning fordi de vil fjerne ubehaget etter et brudd. Men du trenger ikke en dialog, du trenger å lukke døren, råder eksperten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Se for deg at du har vært i et forhold en stund, du føler dere har det kjempebra sammen, forelskelsen bruser og du har mange planer og håp for fremtiden deres sammen.

Plutselig og helt ut av det blå sier kjæresten din at forholdet ikke fungerer og at han eller hun vil gjøre det slutt. Du får ingen god forklaring eller begrunnelse, og blir sittende igjen med tusen ubesvarte spørsmål.

Alle som har opplevd å bli uventet dumpet eller ghostet ved hvor vondt det kan være og hvor belastende det er for selvbildet og den psykiske helsen.

Det kan føles vanskelig å gå videre i livet, og da er det lett å søke «closure», altså en siste samtale om hva som egentlig gikk galt i forholdet og hvorfor det ble slutt.

«Jeg må bare spørre om én siste ting».

«Jeg trenger å vite hvorfor han ghostet meg».

Det høres kanskje lurt ut, men for de aller fleste vil det bare gjøre bruddet verre. Derfor kan det være lurt å motstå trangen til å ha enda en samtale om forholdet og hva som gikk galt.

Fjerner ikke ubehaget etter bruddet

- Jeg syntes egentlig Mel Robbins sier det så fint «Du trenger ikke closure, du trenger å gå videre». Mange tenker nok at de trenger svar og at de trenger å vite hvorfor, men det vil som regel ikke få smerten til å forsvinne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer