Barn

Er dere klare for å få barn?

Noen ting bør dere ha på plass først.

KLAR FOR Å FÅ BARN: Det er viktig at motivasjonen er den riktige om du har lyst til å bli gravid. 
 Foto: Shutterstock / otnaydur
KLAR FOR Å FÅ BARN: Det er viktig at motivasjonen er den riktige om du har lyst til å bli gravid. Foto: Shutterstock / otnaydur Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Par kan ha ulikt utgangspunkt, men det som kan være smart er å tenke over hva som er den virkelige grunnen til man ønsker å stifte familie, sier Kate Elin Søyland, som er par- og familieterapeut og daglig leder ved Åpen Dialog i Sandnes: - Kjeder du deg og har en romantisk idé om at et barn vil gjøre tilværelsen mer perfekt, eller skjønner dere at å få barn også er mye arbeid? 

Motivasjonen bør alltid være et oppriktig ønske om å stifte familie på godt og vondt. Søyland råder også til å la den biologiske klokken tikke litt som den vil, og ikke la deg påvirke av folk og forventninger rundt deg. 

- Definitivt, men det er dessverre lettere sagt enn gjort. Det er viktig å ha et meningsfylt liv slik at du ikke stresser ekstra fordi du føler du er den «eneste» i vennegjengen som ikke er «skikkelig etablert med mann og barn», mener Søyland. 

- Dessuten kan det å få barn være en tøff styrkeprøve for kjærligheten, så nyt heller det du har – og ta skrittet videre til barn og familiepakken når det føles rett for deg – ikke fordi andre lurer på om det ikke snart «skjer noe».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer