Sex på første date:

Er det bare en myte at man bør vente med sex?

Frykt for at den du dater skal miste interessen bør ikke være det som er avgjørende for ditt valg.

SEX PÅ FØRSTE DATE: Kommer han til å miste interessen for meg hvis jeg ligger med ham i kveld? Ikke nødvendigvis. FOTO: NTB Scanpix
SEX PÅ FØRSTE DATE: Kommer han til å miste interessen for meg hvis jeg ligger med ham i kveld? Ikke nødvendigvis. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Hæ? Hadde du sex med ham på første date? Nå har han fått det han ville ha, og han har sikkert mistet interessen for deg». Du har garanter hørt dette før. Eller kanskje har du til og med sagt det selv.

Til tider kan datinglivet virke som et endeløst taktisk spill, der du stadig må vurdere og analysere ditt neste trekk. Vel, kanskje er det overdrevent, men dette er i hvert fall en evig diskusjon i venninnegjenger, og man kan liksom aldri se ut til å bli helt enig om hva som er best.

Noen mener man bør la sexen vente og heller bygge opp den seksuelle spenningen, andre mener det er best å finne ut tidlig om man funker sammen seksuelt. Så hva skal vi gjøre da? Og er det egentlig så viktig?

LES OGSÅ: Denne dårlige datingtrenden er langt vanligere enn du tror

Du setter selv grensene

– Kvinner sier vel ofte at man ikke bør ha sex på første date fordi man kan bli sett på som løssluppen – en kvinne som menn ikke vil satse på. Men så har du en litt mindre gruppe som tenker at sex betyr såpass mye at de vil finne ut tidlig at dette funker. Blant menn har det jo vært mer akseptert å ville finne ut av det tidlig, sier Siv Gamnes, som er spesialist i sexologisk rådgivning, til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer