Krangling:

Er det bra å smelle litt med dører?

Krangler dere så busta fyker? Det kan være sunt å få ut frustrasjonen, men det forutsetter at noen ting er på plass først.

KRANGLING: Psykolog og advokat Grethe Nordhelle forteller at noen par krangler mer eksplosivt enn andre, og at de lever greit med det. FOTO: NTB
KRANGLING: Psykolog og advokat Grethe Nordhelle forteller at noen par krangler mer eksplosivt enn andre, og at de lever greit med det. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har alle forskjellige måter å krangle og diskutere på. Noen har tilsynelatende endeløs tålmodighet, og foretrekker å ta opp uenigheter på en rolig måte, mens andre kan være eksplosive og høylytte.

Kanskje det skal lite til før du kjefter når den andre ikke har gjort sin del av husarbeidet, eller kanskje dere begge holder irritasjonen inne helt til det eksploderer, og resultatet blir en skikkelig intens krangel?

Noen par krangler mer voldsomt enn andre. Bruk av vold er overhodet ikke greit, og også stygg ordbruk kan skade parforholdet. Men hva med en skikkelig høylytt, dramatisk krangel? Bør vi helst unngå roping, skriking og smell med dører?

Noen lever greit med mer voldsom krangling

Psykolog og advokat Grethe Nordhelle forteller at noen par krangler mer eksplosivt, og at de lever greit med det.

- Noen har en sånn type stil og er vant til det. De kjefter mye på hverandre, og hos dem er toleransen for å kjefte mye større enn det er hos andre som er mer sensitive og ikke tåler så mye trøkk, sier Nordhelle til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer