Sex På Første Date

Er det greit å ha sex på første date?

Her er ekspertens svar på det mye omtalte spørsmålet.

FØRSTE DATE: Det kan være fristende å bli med hverandre hjem etter første date, men er det egentlig lurt?  Foto: Shutterstock / Photographee.eu
FØRSTE DATE: Det kan være fristende å bli med hverandre hjem etter første date, men er det egentlig lurt? Foto: Shutterstock / Photographee.eu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Vil du bli med meg hjem å se på frimerkesamlingen min?», spør daten din lattermildt i det dere skal til å dra hjem hver for dere. 

Du synes han er morsom og har fryktelig lyst til å svare ja, men er usikker på om det er særlig lurt. For er det egentlig greit å ha sex på første date?  

LES OGSÅ: Ikke gjør denne date-feilen

Opp til hver enkelt 

Ulla Aasland, som er sexologisk rådgiver og driver privatpraksis i Porsgrunn, forteller at det ikke finnes noe fasitsvar på dette. 

- Det er vanskelig å svare «ja» eller «nei» på dette, da folk kan være på date av forskjellige grunner.

Det kan være fordi daten muligens er en potensiell partner, fordi man kjeder seg og tenker at en date kan fylle dødtiden, eller at man rett og slett ønsker å ha sex? 

- Uansett mener jeg at hvis man er tiltrukket av hverandre og det føles riktig å ha sex, kan det være helt greit å ha sex på første date.

- Jeg tenker at dette er en avgjørelse som ligger opp til hver enkelt og at man ikke skal ta altfor mye hensyn til de såkalte «reglene» for dating.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer