Sex På Første Date

Er det greit å ha sex på første date?

Her er ekspertens svar på det mye omtalte spørsmålet.

FØRSTE DATE: Det kan være fristende å bli med hverandre hjem etter første date, men er det egentlig lurt?  Foto: Shutterstock / Photographee.eu
FØRSTE DATE: Det kan være fristende å bli med hverandre hjem etter første date, men er det egentlig lurt? Foto: Shutterstock / Photographee.eu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Vil du bli med meg hjem å se på frimerkesamlingen min?», spør daten din lattermildt i det dere skal til å dra hjem hver for dere. 

Du synes han er morsom og har fryktelig lyst til å svare ja, men er usikker på om det er særlig lurt. For er det egentlig greit å ha sex på første date?  

LES OGSÅ: Ikke gjør denne date-feilen

Opp til hver enkelt 

EKSPERTEN: Ulla Aasland.  Foto: Privat
EKSPERTEN: Ulla Aasland. Foto: Privat Vis mer

Ulla Aasland, som er sexologisk rådgiver og driver privatpraksis i Porsgrunn, forteller at det ikke finnes noe fasitsvar på dette. 

- Det er vanskelig å svare «ja» eller «nei» på dette, da folk kan være på date av forskjellige grunner.

Det kan være fordi daten muligens er en potensiell partner, fordi man kjeder seg og tenker at en date kan fylle dødtiden, eller at man rett og slett ønsker å ha sex? 

- Uansett mener jeg at hvis man er tiltrukket av hverandre og det føles riktig å ha sex, kan det være helt greit å ha sex på første date.

- Jeg tenker at dette er en avgjørelse som ligger opp til hver enkelt og at man ikke skal ta altfor mye hensyn til de såkalte «reglene» for dating.

LES OGSÅ: Ikke snakk om tidligere flammer på første date

Alkohol svekker dømmekraften 

Aasland mener imidlertid at det kan være lurt å dra hjem hver for seg dersom dere har drukket en del alkohol i løpet av kvelden.  

- Det kan være en dårlig idé å ha sex dersom det er mye alkohol med i bildet. Da kan dømmekraften bli svekket og man kan ta avgjørelser man angrer på i ettertid. 

Videre forteller hun at man for eksempel kan ende opp med å ha ubeskyttet sex fordi det der og da virker lurt å droppe kondom. Noe som igjen kan resultere i uønsket graviditet og seksuelt overførbare infeksjoner.

- Det er også viktig å være klar over at seksuelt overførbare infeksjoner også kan ramme munn og svelg dersom du har gitt oralsex, sier hun. 

LES OGSÅ: Vær forsiktig med denne komboen i sommer 

Kan få negative konsekvenser

En annen ting eksperten mener det er viktig før dere har sex, er å bli enige om hva dere ønsker å få ut av daten - ser dere begge etter en partner, eller er det kun snakk om sex? 
 
- Man kan utsette seg selv for stor skuffelse dersom man har tenkt at formålet med daten var å skaffe seg en kjæreste, mens den andre parten kanskje ikke hadde de samme tankene. 

- Hvis man ikke avklarer forventninger med hverandre på forhånd er det umulig å vite helt sikkert hva den andres intensjoner med daten er, sier hun. 

Til info: Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er tatt frem igjen til nytte for nye lesere. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer