Forlovelsesring:

Er det lov å bytte forlovelsesringen?

Hva gjør du hvis kjæresten frir - med helt feil ring?

FORLOVELSESRING: Er du misfornøyd med ringen partneren din har valgt? I denne saken har vi spurt en ekspert om det er lov å bytte forlovelsesringen. FOTO: NTB Scanpix
FORLOVELSESRING: Er du misfornøyd med ringen partneren din har valgt? I denne saken har vi spurt en ekspert om det er lov å bytte forlovelsesringen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Du føler deg som verdens lykkeligste kvinne - kjæresten din har nettopp gått ned på kne og stilt deg det store spørsmålet; vil du gifte deg med meg?

Og du har selvsagt svart «ja»!

Det er bare et problem - du er skikkelig misfornøyd med forlovelsesringen, og tør ikke fortelle at du har lyst til å bytte den.

Høres dette kjent ut?

Ingen grunn til å fortvile - det er nemlig flere andre som er i samme «båt» som deg, forteller Mariann Marthinussen, som er terapeut, coach og kursholder i Psykosyntese og selvutvikling, samt eier og daglig leder av Lev ditt liv.

- Det er nok en god del kvinner der ute som er misfornøyde med forlovelsesringen, men som ikke tør å fortelle det til partneren sin i frykt for å såre vedkommende.

- Hva kan et slikt bomkjøp skyldes?

- Det kan skyldes flere ting - at man ikke har snakket sammen om hva slags ring man ønsker, at man har forskjellig smak, at partneren ikke har turt å spørre i frykt for å ødelegge overraskelsen eller at han ikke forstår hvor viktig ringen faktisk er, sier hun.

LES OGSÅ: Er det ok å si «nei» til frieriet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer