Forhold:

Er det nok å elske noen?

- Mange opplever nye muligheter og mer glede når de ikke tynges av vanskelig samspill daglig.

IKKE HOLD UT I ET SKADELIG FORHOLD: - Mange sier i etterkant at de egentlig visste hele tiden at forholdet ikke var liv laga, og at de burde gått for mange år siden, sier parterapeuten.
IKKE HOLD UT I ET SKADELIG FORHOLD: - Mange sier i etterkant at de egentlig visste hele tiden at forholdet ikke var liv laga, og at de burde gått for mange år siden, sier parterapeuten. Vis mer
Publisert

Når vi ser på skilsmisseraten og antall parforhold og samboerskap som tar slutt, er det lett å tenke at mange gir opp for fort. At de ikke kjemper for forholdet og at de gir seg i første motbakke.

Det finnes derimot veldig mange som blir værende i dårlige og skadelige forhold alt for lenge. Du prøver gjerne alt du kan, håper og ønsker at forholdet skal ordne seg, gjerne i flere år, før du innser at håpet er ute.

Du tenker gjerne at du elsker partneren din til tross for alle utfordringene eller at «dette er så bra som det blir».

Da har du kastet bort årevis på et forhold som ikke kan reddes eller forbedres. De årene kunne du brukt til å bygge opp et forhold med en person som passer deg bedre.

Se for deg at du kommer hjem fra jobb på fredagen og gleder deg til helgekos med kjæresten. Når du åpner døren blir du møtt med kjefting, rot, klaging, skriking eller bare avvisende stillhet. Du prøver å prate, prøver å finne felles holdepunkter, prøver å ordne opp i det som skurrer, uten hell. Hvis slike skadelige relasjoner får fortsette og utvikler seg over tid, kan det skape dype sår i deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer