Samlivsbrudd:

Er det sant at menn vil finne en annen, mens kvinner vil finne seg selv?

Ifølge ekspertene stemmer stereotypien godt...

SAMLIVSBRUDD: Mens kvinner får kjærlighet og bekreftelse fra venninner, søker menn ofte til en ny partner for å dekke samme behov. FOTO: NTB Scanpix
SAMLIVSBRUDD: Mens kvinner får kjærlighet og bekreftelse fra venninner, søker menn ofte til en ny partner for å dekke samme behov. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Menn går til noe, mens kvinner går fra noe», eller «menn vil finne en annen, mens kvinner vil finne seg selv». Vi har hørt stereotypien mange ganger før, men er den egentlig reell?

– Ja, det er absolutt en grunn til at denne stereotypien har oppstått, sier psykolog Julie Barrie ved Varden Spesialsenter.

Ifølge henne stammer tendensen tilbake til da kvinner for alvor begynte å ta del i arbeidslivet på lik linje som menn, da mange skilsmisser bar preg av at «kvinnen ville finne seg selv, mens mannen fant en annen».

Kvinner var fanget i roller de ikke trivdes i, der de fikk ansvar for både hjem og arbeid. De var forstrukket og utslitte av å stå på for alle andre, og trengte sårt egentid og tid til å gjenfinne seg selv. Den etterlatte mannen derimot, ville gjerne finne tilbake til «status quo» og finne en ny partner.

LES OGSÅ: Disse faresignalene viser at det er på tide å gjøre det slutt med partneren

Menn finner en annen

Ifølge Barrie har det vært en tendens at menn raskere går inn i nye forhold, og at de kanskje heller ikke tar initiativ til å bryte ut av et forhold før de har en ny person i kikkerten. Hun mener det kan være mange forklaringer på dette, men at noen faktorer helt sikkert spiller inn;

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer