Kjærlighetsavhengig:

Er du besatt av kjærlighet?

Hvis du ikke klarer å gi slipp på en mann selv om parforholdet er kaotisk og vondt, er du kanskje kjærlighetsavhengig.

KJÆRLIGHETSAVHENGIG: Ifølge eksperten jakter noen kvinner på forelskelse for å unngå tomheten. FOTO: NTB Scanpix
KJÆRLIGHETSAVHENGIG: Ifølge eksperten jakter noen kvinner på forelskelse for å unngå tomheten. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Karen har vanskelig for å gi slipp på parforholdet sitt, selv om det lenge har vært problemfylt og hun er dypt ulykkelig. Hun blir i forholdet fordi hun drømmer om alt det fine de kunne hatt sammen – og fordi hun håper at partneren hennes vil forandre seg.

Lise er også ulykkelig i forholdet sitt. Hun føler at mannen hennes distanserer seg fra henne, og hun kjemper desperat for å overvinne avstanden mellom dem.

Anja forelsker seg igjen og igjen i menn som avviser henne, ydmyker henne eller behandler henne dårlig på andre måter.

Umiddelbart er dette tre ulike historier om kvinner og deres parforhold, men det er et fellestrekk: Alle de tre kvinnene bruker det meste av sin energi på å spekulere på hva som er galt med dem, siden partneren deres ikke vil endre seg for deres skyld. De er besatt av parforholdet sitt og avhengige av å få den kjærligheten de drømmer om – også selv om de ikke får den.

LES OGSÅ: Hvor går egentlig grensen for utroskap?

Mange kvinner er kjærlighetsavhengige

Avhengigheten kan ifølge psykolog Vitha Weitemeyer sammenlignes med å være avhengig av alkohol eller narkotiske stoffer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer