Forelsket I En Venn

Er du forelsket i en god venn?

Bør du si det, eller holde tett? Dette anbefaler ekspertene.

FORELSKET I EN GOD VENN: I filmen "Just Friends" forelsker Chris seg i bestevennen sin Jamie. Eksperten forteller at det ikke er uvanlig at dette skjer i virkeligheten også.  Foto: ZUMA Press
FORELSKET I EN GOD VENN: I filmen "Just Friends" forelsker Chris seg i bestevennen sin Jamie. Eksperten forteller at det ikke er uvanlig at dette skjer i virkeligheten også. Foto: ZUMA Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Befinner du deg i samme situasjon som karakteren Chris Bander i den romantiske komedien «Just Friends»? Du er nok ikke den eneste. Det å forelske seg i en nær venn er ifølge Ulla Aasland, som er sexolog, langt fra uvanlig. 

- Det går fint an å få følelser for en nær venn, for man danner tross alt svært tette bånd når man tilbringer mye tid sammen. Man kan le og ha det gøy sammen, samtidig som man kan snakke åpent om hverandres tanker og følelser - man føler seg rett og slett trygg, sett og ivaretatt.

- Kanskje man til og med har et så tett bånd at man er fysisk nær hverandre, at man klemmer og holder rundt hverandre uten å tenke noe særlig over det. Dette kan gi en hormonell påvirkning som gjør at vi føler sterke «kjærestebånd», og får seksuell tiltrekning og lyst på vennen. Så ja, det er langt fra umulig å falle for en venn (og kanskje bli sammen) etter mange års vennskap, sier hun. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer