Sjenert:

Er du interessert, men for sjenert?

Å ta kontakt med personen du liker er ikke bare lett hvis du er medlem av sjenert-klubben. Vi har spurt ekspertene om råd.

SJENERT: Er du sjenert, men ønsker å bli kjent med andre? Kanskje be ut en mann på date? Dette bør du gjøre! FOTO: NTB scanpix
SJENERT: Er du sjenert, men ønsker å bli kjent med andre? Kanskje be ut en mann på date? Dette bør du gjøre! FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Du har møtt han eller henne. En person du liker godt, og som du gjerne kunne tenke deg å bli bedre kjent med. Hva nå? Skal du be vedkommende med på date? For noen er dette veldig lett, men langt ifra for alle.

Hvis man har for vane å krype inn i skallet sitt og gå gjennom alle de verste scenarioene i hodet, kan selv noe så tilsynelatende enkelt som å be noen med ut virke fullstendig umulig.

Anders Lindskog, spesialist i klinisk voksenpsykologi NPF og spesialist i klinisk sexologi NACS, har et veldig konkret tips.

– Det beste rådet jeg har er å finne fram et ark, og dele det på midten med en strek. Øverst i den ene delen av arket skriver du «ta kontakt», og så skriver du ned det beste som kan skje, det verste som kan skje og det som mest sannsynlig vil skje hvis du tar kontakt. Så skriver du «ikke ta kontakt» i den andre delen, og gjør det samme under der.

LES OGSÅ: Har du en blind date denne uken? Her er triksene som gjør det første møtet MYE mindre kleint

Hva er det verste som kan skje?

Lindskog mener at alt blir litt mindre skummelt hvis man får visualisert de mulige utfallene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer