Vibrator

Er du klar for den vibrerende trusa?

- Det kan være ekstra spennende å gi partneren fjernkontrollen, sier de som markedsfører trusa.

SPENNING: Ønsker du å piffe opp sexlivet - enten alene eller sammen med partneren din? Da kan vibrerende truse kanskje være noe for deg! FOTO: NTB Scanpix
SPENNING: Ønsker du å piffe opp sexlivet - enten alene eller sammen med partneren din? Da kan vibrerende truse kanskje være noe for deg! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at nordmenn er ivrige på å utforske nye ting denne våren og sommeren, spesielt når det kommer til sin egen seksualitet! For en stund siden skrev KK blant annet om den økende trenden rundt utendørssex - og ikke minst: Hengekøye-sex.

Offentlig sex er et spennende tema for folk. En fersk undersøkelse viser nemlig at skogen er det stedet nordmenn fantaserer mest om når det kommer til å ha sex i det fri, etterfulgt av fjellet og stranden.

... Men det stopper ikke der! Ifølge sexologstudent og markeds- og presseansvarlig i Nytelse.no, Maria Ebbestad, er det imidlertid ikke bare sex i det fri som topper nysgjerrigheten til folk for tiden. Nå er det på tide å ønske vibrerende truser velkommen!

Økningen på salget har økt med 84,42 prosent sammenlignet med fjoråret. Det er tydelig at folk generelt kanskje har hatt mer tid til overs enn man vanligvis har i hverdagen. I år ferierer dessuten de fleste i eget land og mange trenger derfor nye ting å fylle opp spenningskvoten med.

LES OGSÅ: Vibratortest: - Den lille saken kan vibrere veldig heftig!

Orgasme hele dagen

- Hvorfor nøye seg med senga eller dusjen, når man kan få orgasme hvor som helst hele dagen? Noen ønsker «det lille ekstra» som kan sprite opp sexlivet, enten man er i par eller alene, sier Ebbestad.

En enkel løsning som gir mye nytelse og ekstremt mye spenning kan for eksempel være en vibrerende truse, mener hun. Ebbestad tror dessuten det kan være ekstra spennende å gi partneren fjernkontrollen når man skal på middag, på byen eller er ute og handler.

- Man får nok fort litt roser i kinnene, og det blir mer spennende å gi hverandre et kyss og berøre hverandre i offentligheten.

Maria Ebbestad er sexologstudent og jobber som presseansvarlig i Nytelse. Foto: Nytelse.no
Maria Ebbestad er sexologstudent og jobber som presseansvarlig i Nytelse. Foto: Nytelse.no Vis mer

Bruk tid sammen

Det finnes altså mange typer av disse vibrerende trusene, enten om du vil kjøpe hele pakka med truse på kjøpet, eller om du kun går for en vibrator du kan putte i favorittrusa di. Det alle har til felles er at det vil stimulere klitoris uten at du trenger å anstrenge deg. Prisene ligger mellom 169 kroner og 899 kroner.

- Det er en god mulighet for å piffe opp sexlivet ditt, og kan gjøres når som helst. Bruk det for eksempel som et spennende forspill både på hverdager og til fest!

- Har du andre gode tips til hvordan man kan gjøre sexhverdagen mer spennende?

- Absolutt! Et godt sexliv trenger ikke å koste skjorta. I sommer anbefaler jeg å bruke mindre tid på telefonen og serier. Veldig mange forhold er basert på vaner - man glemmer å ha sex og scroller seg heller i søvn. Sett av to kvelder i uka der du og partneren bruker tiden på hverandre og ikke på tv-en. Den dreper sexlivet, sier Ebbestad.

Hun påpeker viktigheten av å bruke tid sammen for å få et mer spennende sexliv. Gå tur sammen uten telefoner, prat om hva dere falt for hos hverandre, hva som tenner deg og hva du synes er mest sexy med den andre.

LES OGSÅ: 10 spørsmål om sex alle lurer på, men som ingen tør å stille

VIBRERENDE TRUSE: Tør du å gi partneren din kontrollen? FOTO: NTB Scanpix
VIBRERENDE TRUSE: Tør du å gi partneren din kontrollen? FOTO: NTB Scanpix Vis mer

«Ulovlig» er spennende

KK tok kontakt med sexolog og parterapeut Tone Haldorsen for å høre hva hun synes om denne nye vibratortruse-trenden, og hun stiller seg svært positiv til å prøve nye ting i sexlivet.

- Jeg som sexolog tenker dette er en flott trend, særlig som par. Det skaper litt «krydder» i hverdagen og gir en helt egen lekenhet. Det handler også en del om tillit, så den med vibratoren ikke blir satt i ufine situasjoner, sier Haldorsen.

Hun synes det er flott at flere og flere ønsker å utforske hverandre på nye og spennende måter, og kanskje få bukt med noen tabuer i samme slengen. Tanken på å gjøre noe «ulovlig» er spennende for mange, og kan fungere som et herlig forspill til man kommer hjem og kan nyte hverandre fullt ut.

- Forlenget forspill er veldig undervurdert! De færreste er komfortable med i det hele tatt å nevne at de eier en vibrator, eller leketøy generelt, så å bruke en vibrator offentlig er grensesprengende. Vibratorer og parlek som dette kan absolutt påvirke forhold og sexliv positivt.

Pirrende

Det å gjøre noe sammen, bryte grenser og være uskikkelige hører ikke helt sammen med hva mange anser som «normalen». Haldorsen mener derfor at man her virkelig finne tilbake til ungdommens spennende dager der konsekvenser ikke var så farlig, og lysten var viktigere enn foreldrerollen.

Sexolog Margrethe Salvesen Klippenberg er enig. Hun sier at muligheten for å bli tatt i å gjøre noe seksuelt offentlig ofte pirrer oss og gjør oss mer kåte.

- Som mennesker elsker vi nytelse, og i kombinasjon med hemmelighold og tilgjengelighet trekkes vi mot denne typen produkter. Nordmenn er utforskende av natur - dette påvirker seksualiteten vår i positiv forstand slik at vi lettere pusher grenser i vår søken på vår neste orgasme.

MANGE SPØR: Hvordan var det å ha sex eter fødsel, er et av spørsmål «Farmen»-deltaker Stine Næss-Hartmann får fra sine følgere på Instagram. Video: Stine Næss-Hartmann. Vis mer

Styres med fjernkontroll

- Ebbestad, finnes det lignende produkter på markedet som har samme «effekt» som vibratortruse?

- Det finnes også fjernstyrte produkter til menn. For eksempel en fjernstyrt prostatavibrator som kan brukes både inne, ute og i vann. Ellers har man analplugg med fjernkontroll som også kan være spennende for både kvinner og menn, sier Ebbestad.

Maria tror folk liker tanken av å bære på en liten, sexy hemmelighet som kun dere to vet om.

- Tør du å gi kontrollen til partneren din?, spør Ebbestad lurt.

LES OGSÅ: Her drømmer nordmenn om å ha sex i sommer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer