Ekstrovert

Er du og kjæresten din rake motsetninger?

Disse fordelene og ulempene kan dere støte på når det kommer til personlighetsforskjeller.

EKSTROVERT OG INTROVERT: Er du og kjæresten ganske forskjellige? Pass på at den ene ikke tar for mye plass i forholdet, råder ekspert.  Foto: Shutterstock / Luna Vandoorne
EKSTROVERT OG INTROVERT: Er du og kjæresten ganske forskjellige? Pass på at den ene ikke tar for mye plass i forholdet, råder ekspert. Foto: Shutterstock / Luna Vandoorne Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du og partneren din svært forskjellige når det kommer til hva som gir dere glede og ro? En av dere blir kanskje i hundre av å dra på en stor fest med nye folk, mens den andre blir i ekstase av en rolig kveld i sofaen. Eller kanskje dere er helt like? 

Professor i klinisk psykologi, Svenn Torgersen, forklarer at ekstrovert og introvert er på hver sin side av skalaen når det kommer til personlighetstyper. 

- De er på hver ende av en dimensjon på samme måte som høy og kort når det gjelder kroppshøyde. De fleste er noe i midten, sier han til KK.no. 

Ekstroverte personer liker å være sammen med folk og møte nye mennesker. De er glad i oppmerksomhet og er intense og aktive, forklarer Torgersen. 

- De introverte er motsatt. De liker å være alene eller sammen med personer de kjenner godt. De er rolige og viser lite følelser selv om de kan ha mye indre følelser. De er mer forsiktige, tilbakeholdne og passive. 

Man skulle derfor kanskje anta at en ekstrovert og en introvert i et parforhold vil bety katastrofe? 

- En introvert kan ha glede av en ekstrovert til å piffe seg opp og holde ved like et nettverk. En ekstrovert kan trenge en introvert for å roe seg ned, dempe konflikter og slappe av. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer