Usikkerhet i parforholdet

Er du redd for å ikke være «bra nok» for kjæresten din?

- Dette er en form for katastrofetanker, og det kan skape problemer for både deg selv og partneren.

USIKKERHET I PARFORHOLDET: Preges du av katastrofetanker i forholdet ditt? Her er tipsene som kan gjøre deg tryggere på partneren din. FOTO: NTB Scanpix
USIKKERHET I PARFORHOLDET: Preges du av katastrofetanker i forholdet ditt? Her er tipsene som kan gjøre deg tryggere på partneren din. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Synes han venninna mi er penere enn meg? Hvor seriøst tar han egentlig dette forholdet? Åh gud tenk hvis han går fra meg?

Kjærlighet kan være det fineste i verden, men det kan også være det skumleste. For å elske gjør oss også utsatt for å få hjertet knust. Å kjenne på egne usikkerheter en gang i blant er slett ikke unormalt, men hvis dette er store bekymringer kan det bli et problem.

– Har man en slik usikkerhet med seg i bagasjen kan det bli vanskelig. Dette er en form for katastrofetanker, og det kan skape problemer for både deg selv og partneren, sier Siv Gamnes, spesialist i sexologisk rådgivning, til KK.no.

Og hun er ikke alene om å mene det. Også Eva Tryti, som er psykolog, parterapeut og forfatter, forteller til KK.no at dine usikkerheter helt klart kan påvirke forholdet negativt.

– Du går jo rundt og er redd og har det vondt, og da blir man ikke like tilgjengelig for partneren og kjæresteforholdet , sier hun.

Denne utryggheten og bekymringen kan i verste fall føre til angst, paranoia og sjalusi, og kan også gjøre deg deprimert.

– Hvis man holder det inne over tid vil man kunne virke kald og distansert, og hvis man spiller det ut kan partneren oppleve deg som sjalu og nevrotisk. Spesielt hvis du begynner å overvåke, kontrollere og anklage ham. Da kan han tenke at dette er en helt annen person enn jeg trodde hun var, forklarer Tryti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer