Ta Initiativ Til Sex

Er du redd for å ta initiativet til sex?

Ja, du har kanskje sendt noen blikk, tatt på deg sexy undertøy og tent noen lys. Men ifølge ekspertene liker de fleste menn at du tar full styring og viser glede i senga.

INITIATIV TIL SEX: Det er ofte usikkerhet og frykten for avvisning som gjør at kvinner kvier seg for å ta initiativ. Men ifølge ekspertene kan også kvinner «gå rett på sak» - for menn elsker det!  Foto: Shutterstock / George Rudy
INITIATIV TIL SEX: Det er ofte usikkerhet og frykten for avvisning som gjør at kvinner kvier seg for å ta initiativ. Men ifølge ekspertene kan også kvinner «gå rett på sak» - for menn elsker det! Foto: Shutterstock / George Rudy Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor mange ganger har du hatt lyst til å ha sex med kjæresten din, men likevel ikke tatt initiativet? Eller kanskje har du hintet om det. Du vet, sendt ham et blikk, tatt på det fine undertøyet – og så bare ventet på at han skulle skjønne det.

Vi liker å tenke på oss selv som ganske moderne norske kvinner, likevel er det ikke uvanlig at vi kan være litt forsiktige med å si ifra om våre lyster og ønsker.

LES OGSÅ: Orgasme: - Legg vekk all skam og dyrk ditt erotiske vesen

– Fortsatt er dette litt kjønnsrolletypisk, det er flere menn som tar initiativ til sex og til sjekking. Og når vi kvinner gjør det så kan vi bli litt forsiktige og usikre på hvordan vi skal gå frem, sier Bianca Schmidt, gestaltterapeut og sexolog, til KK.no. 

Hun tror dette handler mye om vår innebygde frykt for avvisning. For vi mennesker er sosiale flokkdyr, og har absolutt ikke lyst til å kjenne på følelsen av å bli avvist. 

Sexinspirator Cecilie Kjensli, som driver den erotiske nettbutikken Cpunktet.no og er forfatter av boken «Sex fra Ah til Åh», sier til KK.no at det er synd om vi stopper oss selv fra å vise at vi har lyst.

– Det er ofte sjenanse og usikkerhet som gjør at jenter kvier seg for å ta initiativ, og det er jo litt dumt. Du er vel sammen med kjæresten fordi du liker vedkommende, og da burde du ikke være redd for å vise sårbarheten, eller kåtheten din, sier hun.

Det er tross alt her, sammen med kjæresten at du bør føle deg trygg og komfortabel.

LES OGSÅ: Har du lite sexlyst og ofte pliktsex?

SKAPER STEMNING: Mens menn har lettere for å gå rett på sak, er kvinner ofte mer forsiktig og flørtende i sin framgangsmåte. Foto: Shutterstock / Jacob Lund
SKAPER STEMNING: Mens menn har lettere for å gå rett på sak, er kvinner ofte mer forsiktig og flørtende i sin framgangsmåte. Foto: Shutterstock / Jacob Lund Vis mer

Kvinner er ikke like «rett på sak»

Menn er mer drevet av testosteron enn kvinner er, som gjør dem mer direkte i sitt tenningsmønster. Med andre ord tar det kortere tid før de er klare for sex. Kvinner har derimot et mer flyktig tenningsmønster, og trenger å komme i stemning først – noe Schmidt tror påvirker vår framgangsmåte.

– Jeg opplever at kvinner har en ganske annen måte å gå frem på; i stedet for å gå rett på sak er det oftere at vi tilrettelegger situasjonen. Vi flørter litt, sender mikrosignaler i form av blikk og små smil – man bygger opp en stemning. Også sklir det forsiktig over i sex uten at noen virkelig la helt merke til hvordan man havnet der, forklarer hun. 

Det er som om vi skriver vår egen lille erotiske novelle, der spenningsnivået gradvis bygges opp, og det blir en sømløs bevegelse av tenning og lyst. Derfor trives de fleste kvinner godt med den oppbyggende dansen som vi ofte opplever i et nytt forhold. (Psst: Nytt forhold? Disse tingene er det helt normalt å lure på)

– I starten av et forhold kurtiserer vi hverandre, da har vi høyere tenning. Fordi vi blir hele tiden flørtet med og kurtisert, det er sånne ting som passer veldig godt med vårt tenningsmønster, sier Schmidt og forklarer videre: 

Når forholdet har vart en stund forsvinner flørten litt, og man får ikke samme oppbygging. Og mannen kan da lure på hvor det ble av den kvinnen som alltid ville ha sex, men hun var jo alltid klar fordi hun ble kurtisert, og de hele tiden holdt stemningen oppe. 

LES OGSÅ: Sexstillingene alle jenter bør prøve

Hold flørten aktiv – unngå sexdvale

I en grå hverdag med jobb og innarbeidede rutiner kan det være lett å glemme hvor mye vi liker sex. Uten testosteron som støtte kan vi kvinner gå i en slags sex-dvale. Derfor tror Schmidt at vi kvinner har godt av å holde oss selv i kontakt med seksualitetstanker, slik at vi holder oss litt mer våkne i forhold til sex. 

Å holde seg aktiv i flørtedansen er lurt, og det er å ta initiativ etter min mening. Når vi fikser oss ekstra fine, dusjer, tar på noen sexy klær, tenner litt lys og lager stemning, så både preparerer vi oss selv på sex, samtidig som du subtilt forfører han, forklarer hun. 

LES OGSÅ: Fifty Shades Darker: - Alt i alt blir du småkåt (nei, du glir ikke helt av setet, men nesten)

FLØRT: Hold flørten aktiv i hverdagen, da både preparerer du deg selv på sex, samtidig som du subtilt forfører han. Foto: Shutterstock / Jacob Lund
FLØRT: Hold flørten aktiv i hverdagen, da både preparerer du deg selv på sex, samtidig som du subtilt forfører han. Foto: Shutterstock / Jacob Lund Vis mer

Det er selvsagt ingenting i veien for at du kan legge forholdene til rette slik at han tar initiativet, men du bør absolutt ikke være redd for å ta styringen av og til. 

– Det er veldig mange menn som synes at det er deilig at dama tar saken i egne hender, for det er godt også for ham å kjenne at han er begjært, påpeker Schmidt.

Og Kjensli sier seg helt enig. Menn elsker damer som tar initiativ og viser at de har lyst. 

Det beste med å være en aktiv partner er at du også får det du liker

– Klart det er mer gøy å leke med en som viser glede i senga (eller hvor enn dere måtte gjøre det). Det beste med å være en aktiv partner er at du også får det du liker. En vinn-vinn situasjon med andre ord. Det er ikke når du ligger der naken at du skal sette på bremseklossene, sier Kjensli.

Så hvordan skal du sette i gang? Du trenger slett ikke være Mensamedlem for å få det til.

– Det er vanligvis ikke vanskelig å tenne en mann. Hold rundt ham, gi ham et deilig kyss, og knug underlivet ditt mot hans mens du gjør det, anbefaler hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer