Ta Initiativ Til Sex

Er du redd for å ta initiativet til sex?

Ja, du har kanskje sendt noen blikk, tatt på deg sexy undertøy og tent noen lys. Men ifølge ekspertene liker de fleste menn at du tar full styring og viser glede i senga.

INITIATIV TIL SEX: Det er ofte usikkerhet og frykten for avvisning som gjør at kvinner kvier seg for å ta initiativ. Men ifølge ekspertene kan også kvinner «gå rett på sak» - for menn elsker det!  Foto: Shutterstock / George Rudy
INITIATIV TIL SEX: Det er ofte usikkerhet og frykten for avvisning som gjør at kvinner kvier seg for å ta initiativ. Men ifølge ekspertene kan også kvinner «gå rett på sak» - for menn elsker det! Foto: Shutterstock / George Rudy Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor mange ganger har du hatt lyst til å ha sex med kjæresten din, men likevel ikke tatt initiativet? Eller kanskje har du hintet om det. Du vet, sendt ham et blikk, tatt på det fine undertøyet – og så bare ventet på at han skulle skjønne det.

Vi liker å tenke på oss selv som ganske moderne norske kvinner, likevel er det ikke uvanlig at vi kan være litt forsiktige med å si ifra om våre lyster og ønsker.

LES OGSÅ: Orgasme: - Legg vekk all skam og dyrk ditt erotiske vesen

– Fortsatt er dette litt kjønnsrolletypisk, det er flere menn som tar initiativ til sex og til sjekking. Og når vi kvinner gjør det så kan vi bli litt forsiktige og usikre på hvordan vi skal gå frem, sier Bianca Schmidt, gestaltterapeut og sexolog, til KK.no. 

Hun tror dette handler mye om vår innebygde frykt for avvisning. For vi mennesker er sosiale flokkdyr, og har absolutt ikke lyst til å kjenne på følelsen av å bli avvist. 

Sexinspirator Cecilie Kjensli, som driver den erotiske nettbutikken Cpunktet.no og er forfatter av boken «Sex fra Ah til Åh», sier til KK.no at det er synd om vi stopper oss selv fra å vise at vi har lyst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer