Parforhold:

Er forholdet ditt kjedelig?

Da er det greit å vite at det neppe er en ny partner som er løsningen.

KJEDELIG PARFORHOLD: I en undersøkelse er det kommet fram at du faktisk ikke blir mer tilfreds av å gå inn i et nytt parforhold. FOTO: NTB Scanpix
KJEDELIG PARFORHOLD: I en undersøkelse er det kommet fram at du faktisk ikke blir mer tilfreds av å gå inn i et nytt parforhold. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Nå har han igjen glemt å ta bilen på verksted. Han gir deg ikke nok nærhet. Og du savner sex … Drømmer du av og til om et annet liv med en ny, flott partner der alt er fryd og gammen? Eller om et forhold der dere begge vet hvordan man slår på en vaskemaskin? Stopp en hal. Vi har nyheter til deg – og du kommer kanskje ikke til å like dem.

I en undersøkelse gjort av en forskergruppe fra University of Alberta i Canada er det nemlig kommet fram at du faktisk ikke blir mer tilfreds av å gå inn i et nytt parforhold.

I undersøkelsen har forskere intervjuet 554 tyskere flere ganger i løpet av åtte år, i både deres gamle og nye forhold. Og konklusjonen er at det ikke er noen overveiende stor forskjell i tilfredsheten mellom det første og andre parforholdet. Faktisk er kun to av de sju områdene i parforholdet man har undersøkt, blitt forbedret i det neste forholdet: hyppigheten av sex og hvor mye man viser at man bryr seg om hverandre.

- Det er ditt eget ansvar å gi og vise kjærlighet

Man skulle nesten tro at man lærer noe fra det parforholdet man går ut av, så man ikke gjør de samme feilene i det neste. Men parterapeut Christiane Meulengracht har en anelse om hvorfor det ifølge studien ikke vil være slik. Det handler nemlig om mønstre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer