Er han en «cad» eller en «dad»?

- Styr unna den typiske kjekkasen, sier samlivsekspert.

Følg forskningen og fornuften – og finn deg en fin fyr! FOTO: NTB Scanpix
Følg forskningen og fornuften – og finn deg en fin fyr! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Er det din tur til å treffe den rette nå? Det nye tiåret er godt i gang, og 2020 - året som ble «det rare» året er snart omme, men selv i denne perioden har dating vært prioritert. Men for å navigere i jungelen er det greit å kunne litt om «cads» og «dads», som er de to typene menn du dras mellom fra evolusjonens side.

Du er nemlig biologisk tunet inn mot den «spennende», eventyrlystne mannen som andre kvinner svermer rundt, men som sjelden gir deg den slutten på eventyret som du drømmer om. Men er du helt hjelpeløs her, eller kan du spille evolusjonen et puss og skille «date» fra «mate»?

Kan vi skille «cad» og «dad»?

Adferdsbiolog Jens Andreas Huseby fra Gift ved første blikk forteller at disse to typene bunner i hva kvinner trenger fra en partner eller omgivelsene for å få flest mulig overlevende barn, som evolusjonen belønner. Hun trenger å få barn som er utrustet til å klare seg også trenger hun hjelp til å oppfostre de barna hun har. Det er her disse motstridende følelsene kommer fra; dette er to ulike ting, men vi trenger begge deler.

Biologisk sett jakter vi på to typer menn hvor caden er den egentlige faren mens daden er «farsemnet» og forsørgeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer